Antti Rinteen uusi hallitus ryhmäkuvassa Säätytalossa Helsingissä 6. kesäkuuta 2019. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

IS: Keskustassa vaaditaan Antti Rinteen eroa ennen kello 14

Kansanedustajien mukaan ’tässä ei pelleillä’.

Ilta-Sanomien haastattelemat keskustalaiset vastaavat pääministeri Antti Rinteelle (sd.), joka myöhään maanantai-iltana vaati keskustalta jatkolleen viestiä: kyllä tai ei.

Nimettöminä pysyvät keskustalaiset kansanedustajat sanovat: ei. Heidän mielestään sen on tapahduttava ennen kello 14 alkavaa välikysymyskeskustelua:

– Tässä on haluttu olla hienotunteisia. Kyllä se on ihan selvää, että tästä ei ole paluuta – joko Rinne eroaa tai Rinne taistelee ja kaataa hallituksen.

– Tässä ei pelleillä. Kun luottamusta pääministeriin ei ole, niin silloin ei voida jatkaa hänen johdollaan. Ei uskota, että pääministeri pystyy uskottavasti johtamaan hallitusta.

Toisen mukaan Antti Rinnettä ei ole haluttu ”teurastaa julkisesti”.

– Tilanteesta on yritetty viestiä sekä yksityisesti että julkisesti. Hänen reaktionsa kertovat hänen kyvystään lukea tilannetta.

Kolmannen mukaan ”kippari on väärä” ja Rinteen toimintatapa on ollut mikromanageerausta.

– Hän on yhtäkkiä tuonut esimerkiksi kyselytunnilla jonkun aivan uuden asian, josta kukaan ei tiedä mitään, eihän se lisää luottamusta.

(Anneli) Jäätteenmäen tapaus on poliittista historiaa, tämä on nykypäivää.

– Keskusta ei tällä liikkeellä tule saamaan lisää kannatusta, mutta tällä liikkeellä keskusta varmistaa sen, että kannatus ei romahda ainakaan kahdeksaan prosenttiin.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt