X
SULJE MAINOS
Antti Rinne (vas.) ja Timo Harakka. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

IS: Antti Rinteelle puuhataan ministerin salkkua

Eronneen pääministerin kerrotaan olevan mukana SDP:n ministerispekulaatioissa.

Eronnutta pääministeri Antti Rinnettä puuhataan SDP:ssä ainakin jossain piireissä myös tulevan hallituksen ministeriksi, SDP:n kansanedustajia ja vaikuttajia haastatellut Ilta-Sanomat kertoo.

SDP:n pääministerikandidaatin paikasta kisaavat eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ja liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin. Antti Rinteen arvioidaan haluavan jatkaa ministerinä seuraavassa hallituksessa. Ministerinsalkun tarjoamista pyöritellään IS:n tietojen mukaan sekä Marinin että Lindtmanin tukijoukoissa.

Esillä kerrotaan olleen esimerkiksi vaihtoehto, jossa Antti Rinne ottaisi työministeri Timo Harakan salkun ja Harakka siirtyisi Sanna Marinilta vapautuvaan liikenne- ja viestintäministerin tehtävään.

Rinteen kerrotaan myös soitelleen läpi SDP:n puoluevaltuuston jäseniä ja pyytäneen heitä Sanna Marinin taakse. Puoluevaltuusto päättää pääministerin valinnasta.

IS:n tietojen perusteella SDP puheenjohtajana jatkavan ja hallitustunnustelujen vetäjäksi nimetyn Rinteen pysyminen vallankahvassa on aiheuttanut puolueessa tyrmistystä.

– Rinteen ministeriys kuulostaa täysin mahdottomalta, eräs kansanedustaja kommentoi.

Toinen kuvaa käänteitä uskomattomiksi.

– En osannut odottaa, että hän jäisi puheenjohtajaksi kaiken tämän jälkeen, kansanedustaja sanoo.

Epäluottamuksen keskustalta saaneen pääministerin toimimista hallitustunnustelijana ja hänen mahdollista paluutaan valtioneuvostoon on kummeksuttu oppositiosta. Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki tyrmäsi kaavailut torstaina.

– Nyt väläytetään Antti Rinnettä sekä hallitustunnustelijaksi ja jopa ministeriksi. Tässä ei ole mitään järkeä. Ihminen, joka on päätynyt eroamaan epäluottamuksen vuoksi, ei voi toimia ratkaisevissa rooleissa tulevassa valtioneuvostossa eikä sitä muodostettaessa, Lepomäki sanoi.

Keskusta ei ole torjunut Rinnettä hallitustunnustelijana tai tulevan hallituksen ministerinä.

LUE MYÖS:

Merja Kyllönen KS:lle: Antti Rinteen tulisi pysyä sivussa

Kai Mykkänen: SDP:ltä puuttuu tilannetaju

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt