Verkkouutiset

Irlannin vaalit: hallituspuolueet menettämässä enemmistönsä

Tulevista hallitusneuvotteluista ennustetaan vaikeita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Irlannin parlamenttivaalien ääntenlaskun ollessa käynnissä näyttää siltä, että maata tähän asti johtanut koalitiohallitus menettää enemmistönsä maan parlamentissa. Tämä ennustaa asiantuntijoiden mukaan hankalia hallitusneuvotteluja.

Ovensuukyselyiden mukaan koalitiohallituksen molemmat osapuolet ovat menettäneet kannatustaan. Liittoon ovat kuuluneet työväenpuolue sekä pääministeri Enda Kennyn edustama keskusta-oikeistolainen Fine Gael -puolue. Irish Timesin julkaiseman ennusteen mukaan työväenpuolue olisi saamassa 7,8 prosenttia kannatuksesta ja Fine Gael 26,1 prosenttia. Fine Gael noussee Dublinissa suurimmaksi puolueeksi 25,7 prosentin kannatuksella.

Niin ikään keskusta-oikeistolaiseksi luokiteltu Fianna Fáil -puolue näyttää sen sijaan toipuneen edellisistä vaaleista ja sen ennustetaan voivan lähes tuplata edustajapaikkojensa määrän 22,9 prosentin kannatuksen turvin. Edellisissä vaaleissa vuonna 2011 puolue sai 17 prosenttia äänistä.

Vasemmistopuolue Sinn Féin saisi ovensuukyselyn mukaan äänistä 14,9 prosenttia. Edelle menisi itsenäisyyspuolue 16,1 prosentin kannatuksella. Kahden vasemmistopuolueen vaaliliitto AAA-PBP:n osuus äänistä olisi 3,6 prosenttia. Muiden pienempien puolueiden kannatus näyttäisi jakaantuvan niin, että vihreät saisi äänistä 3,5 prosenttia, sosiaalidemokraattinen puolue 2,8 prosenttia ja Renua-puolue 2,6 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)