Iranin vallankumouskaartin nopea hyökkäysvene. Press TV/YouTube

Iranin amiraali varoittaa: Voimme kaapata minkä tahansa laivan

Kontra-amiraali Alireza Tangsirin mukaan Israelin toiminta Persianlahdella voi sytyttää sodan.

Iran ylläpitää Persianlahden turvallisuutta niin kauan kuin sen omat turvallisuusintressit otetaan huomioon, toteaa Iranin vallankumouskaartin laivaston komentaja, kontra-amiraali Alireza Tangsiri.

– Komentajamme voivat halutessaan ottaa haltuunsa minkä tahansa aluksen, vaikka Yhdysvaltain ja Britannian joukot saattaisivat sitä, Tangsiri varoitti libanonilaisella Al Mayadeen -uutissivustolla The Jerusalem Postin mukaan.

Hänen mukaansa USA:n ja Britannian pitäisi myös ottaa vastuu Israelin läsnäolosta Persianlahden vesillä.

– Sionistihallinnon kaikenlainen läsnäolo Perisanlahdella on laitonta ja saattaa sytyttää sodan alueella.

Israel Hayom -lehti kertoi viime viikolla Israelin ulkoministerin todenneen parlamentin puolustusvaliokunnalle, että Israel osallistuu USA:n johtamaan laivasto-operaatioon, jonka tarkoituksena on suojella aluksia Hormuzinsalmessa.

Britannia ilmoitti elokuun alussa lähtevänsä mukaan USA:n kaavailemaan kansainväliseen koalitioon. Mukaan on kutsuttu myös muita maita.

Iranin ja länsimaiden jännitteet ovat lisääntyneet entisestään kuluneen vuoden ja varsinkin viime aikoina sattuneiden Hormuzinsalmen ja Persianlahden välikohtausten sekä maan ydinohjelmaa koskevan kiistelyn vuoksi.

Iran on ottanut viimeisen kuukauden aikana haltuunsa ainakin kaksi ulkomaista tankkeria. Britannian pysäytti ennen tätä iranilaisen tankkerin Gibraltarilla.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt