Suomen pääasiallisena koronarokotteena ovat BionTech-Pfizerin rokotteet. LEHTIKUVA / AFP Brendan Smialowski

IL: Suomen solidaarisuusosuus rokotteista varmistui

AstraZenecan käytön lopettamisen takia tulee antaa BionTech-Pfizerin rokotteita.

EU-maiden enemmistö on päättänyt, että osa tulevasta 10 miljoonan BionTech-Pfizerin rokoteannoksesta annetaan koronasta pahiten kärsineille jäsenmaille, kertoo Iltalehti.

Itävalta, Tšekki ja Slovenia saavat yhteensä 484 000 rokotetta. Lisäksi muut EU-maat antavat omista osuuksistaan noin 2,85 miljoona rokotetta Bulgarialle, Kroatialle, Latvialle, Slovakialle ja Virolle. Viron solidaarisuusosuus on 62 000. Jäljelle jääneet 6,61 miljoonaa rokotetta jaetaan loppujen EU-maiden kesken, joten Suomen osuus pienenee 120 000 rokotteesta 86 000:een.

Lisärokotteet saavat viisi maata eivät ole onnistuneet noudattamaan rokotussuunnitelmaansa, koska AstraZenecan jakelu keskeytettiin monissa Euroopan maissa. Sosiaali- ja terveysministeriön kansainvälisten asiain johtaja Outi Kuivasniemi sanoo, että solidaarisuuserällä autetaan näitä maita seuraamaan suunnitelmaansa.

– Virossa tilanne on äärimmäisen karmea. Kun ajattelee kuinka paljon sieltä tulee viikoittain työläisiä, on Suomenkin kannalta tärkeää, että Virossa saadaan rokotustilanne kuntoon, lisää Kuivasniemi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt