Volvolla on Ruotsissa vahva kanta. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

IL: Käytetyn auton saa kymppitonnin halvemmalla Ruotsista

Erityisesti yli kaksi vuotta vanhoja mallien hankinta on kannattavaa.

Ruotsissa autot ovat paremmin pidettyjä kuin Suomessa, autojen varustelutaso on selvästi parempi ja kruunun kurssi on pohjalukemissa, tuusulalainen autokauppias Matti Flinkkilä listaa Iltalehdelle syitä ostaa käytetty auto Ruotsista.

Flinkkilä suosittelee tarkastelemaan erityisesti yli kahden vuoden ikäisten autojen markkinoita Ruotsissa. Ruotsista eniten tuodaan Volvoja ja BMW-merkkisiä autoja, mutta myös Saabeja saa edullisesti itse haettuna.

Esimerkiksi Volvo XC60 D4 Momentum AWD A 163 hv vuosimallia 2013 maksaa Ruotsissa yli 10 000 euroa vähemmän kuin Suomessa. Auton kokonaiskustannukset Suomeen tuotuna ja verotettuna olisivat nekin vielä yli 5 000 euroa huokeammat kuin suoraan Suomesta ostettuna.

Suuren siivun auton hankintakustannuksista syö kuljetustapa. Tuontifirmat veloittavat auton kotiinkuljetuksesta muutamia tonneja, mutta itse hakemalla voi selvitä satasilla.

– Mutta edun voi hukata nopeasti, jos vaihtaa rahaa väärässä paikassa. Järkevintä on maksaa tilisiirtona tai kortilla, autokauppias toteaa.

Flinkkilä muistuttaa, että poikkeuksellisen halvan auton hinnalle on oletettavasti jokin syy. Pettymyksiltä autokaupassa voi välttyä tutkimalla auton tietoja esimerkiksi Ruotsin Trafin, eli Transporterstyrelsen nettisivuilta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt