Takseja Helsingissä rautatieasemalla. LEHTIKUVA / MESUT TURAN

IL: Käänne taksikisassa, yritys palkkaa tuhat uutta kuskia

Taksialan kilpailun kerrotaan koventuneen pääkaupunkiseudulla.

Taksitilauksia välittävä Lähitaksi aloittaa rekrytointikampanjan, jonka tavoitteena on kouluttaa ja palkata jopa tuhat uutta kuljettajaa Uudenmaan taksiliikenteeseen.

Iltalehti kertoo, että taksialan suurten toimijoiden kilpailu erityisesti pääkaupunkiseudulla on ollut kovaa viime kesänä voimaan tulleen taksiuudistuksen myötä. Aiemmin myös Kovanen on kertonut, että yhtiö palkkaa satoja uusia kuljettajia sekä värvää sata uutta taksiyrittäjää. Taksiyhtiöt ovat lisäksi julkaisseet uusia hinnoittelumalleja ja palveluja sekä mobiilisovelluksia taksin tilaamiseen.

Lähitaksi kertoo, että tuhannen kuljettajan rekrytointikampanjan tavoitteena on parantaa taksien saatavuutta.

Helmikuussa julkaistun Lähitaksin ja Taksiliiton teettämän mielipidetutkimuksen mukaan erityisesti maalaiskunnissa ja pienissä kaupungeissa koetaan, että taksien saatavuus on heikentynyt. Taustalla on taksiuudistus, joka poisti taksien päivystysvelvollisuuden ja paikkakuntasidonnaisuuden.

– Lähitaksi on jatkuvasti etsinyt keinoja, joilla myös uuden lain puitteissa voitaisiin taata Uudenmaan haja-asutusalueille ympärivuorokautinen palvelu, mutta vaikutus ei valitettavasti ole ollut riittävä, Lähitaksin toimitusjohtaja Juha Pentikäinen sanoo.

– Kuljettajien laaja rekrytointi ja koulutus ammattiin on siksi olennainen osa saatavuuden parantamiseen tähtääviä toimenpiteitä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt