X
SULJE MAINOS
Vihreiden Anni Sinnemäki. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Helsingin vihreiden johtaja IL:lle: Annilla on tukemme, ei tässä sen kummempaa

Outi Lindqvistin mukaan reaktiot rikostutkintaan ovat olleet pormestariehdokasta puolustavia.

Helsingin vihreiden puheenjohtaja Outi Lindqvist tukee Anni Sinnemäkeä pormestariksi Sinnemäkeen kohdistuneista virkarikossyytteistä huolimatta, uutisoi Iltalehti.

Sinnemäki on rikostutkinnan kohteena liittyen Helsingin Meilahden huvila-alueen asemakaavan poikkeamisluvan myöntämiseen näyttelijä Pihla Viitalalle. Toisin kuin monet muut alueen asukkaat, Viitala sai perheineen poikkeusluvalla rakentaa tontille vanhan talousrakennuksen tilalle uuden noin 200 neliön paritalon. Tutkintapyynnön jättäneiden alueen asukkaiden mukaan Pihla Viitala perheineen on saanut poikkeusluvan myöntämisestä satojen tuhansien eurojen arvoisen hyödyn.

Poikkeuslupa myönnettiin vuonna 2016, jolloin Sinnemäki toimi Helsingin apulaiskaupunginjohtajana ja vastasi Helsingin kaupungin suunnittelusta. Sinnemäki on Viitalan ja hänen vanhempiensa tuttava. 

Iltalehti kysyi Lindqvistiltä, miksi vihreät ovat päättäneet olla kertomatta rikostutkinnasta, vaikka Sinnemäen itsensä mukaan asiasta ollaan puolueen sisällä oltu avoimia. 

– Osaan kommentoida vain Helsingin vihreiden osalta, mutta ei sitä ole pyritty salailemaan mitenkään, Lidqvist vastaa.

– Kuten Anni on itse tätä kommentoinut, ja olen samaa mieltä kuin hän, että asia on keskeneräinen. Uskon itse vahvasti hänen syyttömyyteensä, Lindqvist vastaa.

Helsingin vihreiden puheenjohtajalta kysytään, ”luuletko, että voi olla ihmisiä, jotka ovat äänestäneet Sinnemäkeä tai vihreitä, ja kokevat, että olisivat halunneet tietää tästä?”

– Paha sanoa toisten puolesta, mutta se, mitä olen itse lukenut reaktioita tähän, niin ne ovat olleet lähinnä Annia puolustavia. Sanoisin, että ainakaan minun tuntemassani kannattajakunnassa ei ole muuttanut mitään käsityksiä Annia kohtaan, hän sanoo.

– Asia on tiedossa. Annilla on meidän täysi tukemme. Ei tässä ole sen kummempaa.

Sinnemäki kiisti viime yönä Facebook-postauksessaan syyllistyneensä rikokseen, ja kertoo odottelevansa ”rauhassa poliisin työn tuloksia”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt