”Haluamme olla estämässä Trumpia” – VU Rubion vaalijuhlassa

USA:n presidentinvaalien republikaanikilvan kakkosen tärkeä puhekierros alkoi kohtuullisen haaleasti.

USA:n Purcellville on pikkukaupunki maaseutumaisessa, konservatiivisessa Virginiassa. Taajama on lähellä mutta juuri sen verran kaukana Washington D.C.:sta, ettei tuo äänestäjien inhoama pääkaupunki tule yhdistetyksi siihen.

Presidentinvaalien republikaanien kilpailussa ehkä toisena oleva Marco Rubio piti täällä sunnuntain ensimmäisen vaalijuhlansa. Tiistaina 12 USA:n osavaltiota valitsee ehdokkaansa, Virginia niiden joukossa.

Paikallinen Patrick Henryn lukion voimistelu- ja juhlasali täyttyi noin kolmelta neljäsosaltaan reilusta tuhannesta ihmisestä. Väki oli varsin nuorta. Rubio-tavaraa ei yllättäen näyttänyt olevan myynnissä.

Tunnelma oli juhlava ja odottava, mutta hieman rutiininomainen.

– Halusimme lastemme näkevän tämän tärkeän kokemuksen poliittisesta prosessista. Itse olen huolissani Rubion junioriteetista, perheenisä James Franklin kertoi VU:lle.

– Uskon Donald Trumpin voittavan. Olen huolissani siitä että hän on aika jyrkkä, ehkä ei sellainen tiimin johtaja jota kaipaisimme, hänen vaimonsa Lisa sanoi.

Nuoripari Laura ja David Marcus oli paikalla pienen Evian kanssa. Pariskunta kertoi tulonsa motiiviksi ajatuksen saada yhteiskuva Marco Rubion kanssa.

– Haluamme olla mukana estämässä Donald Trumpia, ja Marco Rubio on siihen paras vaihtoehto. David toteaa.

18-vuotias Sammy äänestää ensi kertaa. Hän sano, ettei pidä Trumpin ilkeydestä, mutta tämä antaa ihmisille mitä haluavat.

Myös muilla kuulijoilla vaikuttivat toistuvan epäilykset Marco Rubiota kohtaan ja usko Donald Trumpin voittoon.

Vaalijuhla aloitettiin rukouksella, lippuvalalla ja tunnettujen kannattajien alkupuheilla. Entinen senaattori George Allen kävi lavalla antamassa tukensa, ja sitten ehdokas kuulutettiin sisään.

JUHA-PEKKA TIKKA, Purcellville, Virginia, USA

Kommentit