X
SULJE MAINOS
Valtiovarainministeri Annika Saarikko saapuu hallituksen neuvotteluluihin Säätytalolle. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Hallitus pohtii uusia koronarajoituksia – ”Tilanne vetää vakavaksi”

Annika Saarikko haluaa laajentaa koronapassin käyttöä.

Hallitus on parhaillaan koolla Säätytalolla, jossa se pohtii, tulisiko ottaa käyttöön uusia rajoitustoimia koronaepidemian hidastamiseksi. Tautitapaukset ovat lisääntyneet ja uutta huolta herättää omikron-virusmuunnoksen leviäminen maailmalla.

– Vetää vakavaksi tämä tilanne, erityisesti huolestuttavat uudet tiedot omikronmuunnoksesta. Tällä hetkellä tiedot ovat hajanaisia ja on vaikea arvioida, miten se vaikuttaa, sanoi valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) hetkeä ennen kokouksen alkua.

Saarikko sanoo kannattavansa koronapassin käytön laajentamista. Hän aikoo suositella, että alueilla otettaisiin käyttöön uusia rajoituksia. Syynä on se, että rajoitukset sallisivat koronapassin laajemman käytön, jolloin esimerkiksi tapahtumien asiakkaat voisivat passilla vapautua rajoituksista.

– Koronapassi on paras tapa pitää Suomea auki. Se on myös taloudellisesti kestävää, koska voimme ajatella, että matkailu-, ravintola- ja kulttuurialalla voidaan mahdollistaa tapahtumien järjestäminen.

Myös ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kannattaa koronapassin laajentamista.

– Näkisin, että koronapassin käytön laajentaminen on yksi tie eteenpäin. Toivon myös, että kolmatta rokotekertaa nopeutettaisiin Suomessa, hän sanoo.

Haaviston mielestä matkustamisen rajoittaminen useista Afrikan maista on ollut perusteltua, koska sillä tavoin Euroopassa pelataan aikaa uutta omikron-muunnosta vastaan.

– Rajojen sulkeminen on hätäratkaisu hetkeksi aikaa, että ehdittäisiin nähdä mikä variantti on, ettei omikron leviäisi ennen kuin saadaan mahdollinen rokotesuoja.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ei osallistu neuvotteluihin Säätytalolla, koska hän kärsii flunssaoireista ja työskentelee virka-asunnoltaan käsin etäyhteyden varassa. Marinille tehdään myös koronatesti.

Sen sijaan SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman on Säätytalolla. Hän sanoo, että virusmuunnoksesta odotetaan uusia tietoja.

– Jos yhden asian haluaa sanoa, niin tauti osaa yllättää, kuten nähdään koko Euroopassa. Toivottavasti tämä herättää viimeiset suomalaiset ottamaan rokotteen, Lindtman sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt