Finavia operoi Suomen lentokenttiä. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

Finaviaa aiotaan pääomittaa 350 miljoonalla

Syynä on koronakriisiin vastaaminen ja yhtiön tulevaisuuden turvaaminen.

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta on päättänyt puoltaa valtuuksien hakemista eduskunnalta valtion lentokenttäyhtiö Finavian pääomittamiseksi 350 miljoonalla eurolla. Pääomitus on tarpeen koronakriisiin vastaamiseksi ja yhtiön tulevaisuuden turvaamiseksi.

Ministerivaliokunnan mukaan yhtiö tarvitsee lisäpääomituksen, koska koronaviruksen aiheuttama muutos lentomatkustuksen määrässä on ollut dramaattinen.

Pandemian puhkeamisen jälkeen Finavian lentoasemien kautta on kulkenut noin 90 prosenttia vähemmän matkustajia kuin vuotta aiemmin. Sekä kansainväliset että Suomen sisäiset lentoyhteydet ovat Suomen kansantaloudelle välttämättömiä.

– Finavian lentoasemien matkustajamäärät ovat suorastaan romahtaneet, eikä niiden valitettavasti odoteta palautuvan nopeasti pandemiaa edeltäneelle tasolle. Valtio pitkäjänteisenä omistajana haluaa kehittää Finavian kilpailukykyä ja siten varmistaa, että koko Suomessa on tulevaisuudessakin edellytykset hyviin kotimaisiin ja kansainvälisiin lentoyhteyksiin, sanoo valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Tytti Tuppurainen (sd.).

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt