LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Eurooppalaiset syyttävät Yhdysvaltoja: Varastivat maskimme

Saksan sisäministeri pitää tekoa modernina piratismina.

Koronakriisi lisää kansainvälisiä jännitteitä. Saksa ja Ranska syyttävät Yhdysvaltoja siitä, että Yhdysvallat olisi vienyt Eurooppaan jo tilatut maskit. Berliinin ja Pariisin poliitikkojen mukaan Yhdysvallat on käyttänyt epärehellisiä keinoja oman maan kansalaisten terveyden turvaamiseksi, kertoo The Independent.

Saksan sisäministeri Andreas Geisel väittänyt Yhdysvaltojen takavarikoinen 200 000 Saksan amerikkalaiselta tuottajalta tilaamaa maskia.

– Näemme tämän modernina piratismina. Transatlanttisissa kumppanuussuhteissa ei voi käyttäytyä näin. Tällaisia villin lännen metodeja ei saa päästää valloilleen edes globaalin kriisin aikana, Geisel kommentoi perjantaina.

Pariisin kaupunginjohtaja puolestaan väittää tunnistamattomien amerikkalaisten maksaneen valtavia määriä saadakseen Kiinassa tehdyt maskit, jotka Ranska oli jo tilannut itselleen.

– Amerikkalaiset veivät meiltä lähetyksen. He tarjosivat ylihinnan samasta lähetyksestä, joka oli jo luvattu lähettää Ranskaan, Valerie Pecresse sanoi.

Pecressen mukaan ei ole tietoa siitä, ovatko kyseiset amerikkalaiset valtion virkamiehiä, yhtiön edustajia vai yksityishenkilöitä. Ranskan USA:n lähetystöstä on kommentoitu, että syytökset Valkoisen talon osallisuudesta maskivyyhtiin ovat täyttä valhetta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt