”Eurooppaan tulossa 15 miljoonaa afrikkalaista”

Eurooppaan on pyrkimässä 15 miljoonaa afrikkalaista talouspakolaista perässä vuoteen 2020 mennessä.

Saksalaislehti Bild kertoo Itävallan sotilastiedustelun eli Heeres-Nachrichtenamtin arvioivan, että vuoteen 2020 mennessä 15 miljoonaa afrikkalaista etsii parempaa tulevaisuutta Euroopasta.

Itävallan tiedusteluanalyysin mukaan vuoden 2013 ja viime vuoden puolivälin välisenä aikana Afrikasta on tullut EU-alueelle 550 000 afrikkalaista turvapaikanhakijaa. Listan kärjessä ovat eritrealaiset, nigerialaiset ja somalialaiset.

Eritrealaiset ja somalialaiset ovat tulleet Eurooppaan pääasiassa sotaa ja terrorismia pakoon, mutta suurin osa muista on tullut Eurooppaan ”taloudellisista syistä”.

Itävallan tiedusteluviranomaiset varoittavat, että näiden talouspakolaisten määrä kasvaa huomattavasti vuoteen 2020 mennessä, aina 15 miljoonaan henkilöön. Tämä on seurasta kasvavasta työttömyydestä ja heikoista tulevaisuuden näkymistä lähtömaissa, joita ovat Eritrea, Nigeria, Somalia, Gambia, Mali, Algeria, Sudan, Kongon demokraattinen tasavalta, Guinea ja Senegal.

Heeres-Nachrichtenamtin mukaan näin massiivisen muuton edessä EU:n on muutettava tapaa, jolla se käsittelee ns. talouspakolaisia. Tiedusteluorganisaatio perää tiukempaa EU:n ulkorajojen valvontaa ja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden henkilöiden tehokkaampaa palauttamista.

Kommentit