X
SULJE MAINOS
Schipholin lentoasema on Alankomaiden päälentoasema. LEHTIKUVA / AFP Sem Van Der Wal

Etelä-Afrikasta palannut: Ihmiset käyttäytyivät kuin eläimet

Ihmiset odottivat Amsterdamin Schipholissa tunteja.

Perjantaina Etelä-Afrikasta Amsterdamin Schipholin lentoasemalle lentäneiden käytös on herättänyt paheksuntaa kanssamatkustajissa, kertoo ruotsalainen päivälehti Aftonbladet.

Alankomaiden terveysviranomaiset kertoivat lauantaina, että 61:llä Etelä-Afrikasta palanneella matkailijalla on todettu koronavirustartunta. Lennoilla oli yhteensä yli 600 matkustajaa. Yksi matkustajista on Aftonbladetin haastattelema 25-vuotias ruotsalaisnainen Stella. Hän ei esiinny jutussa omalla nimellään.

Ruotslaisnainen kertoo ihmisten käyttäytyneen lentokentällä ”kuin eläimet”. Osa matkustajista oli tupakoinut lentoasemalla sisätiloissa, tarttunut mikrofoniin ja huutanut siihen sekä käyttätynyt yleisestikin aggressiivisesti.

– Laskeutuessamme [Amsterdamiin] emme saaneet nousta koneesta uuden koronatilanteen vuoksi, Stella kertoo Aftonbladetille ja lisää, että matkustajat odottivat koneesta pääsyä 4,5 tuntia.

Matkustajille luvattiin mahdollisuus hakea ruokaa ja juomaa ennen koronavirustestausta. Näin ei kuitenkaan käynyt.

– Meidän pitikin mennä suoraan näytteenottoon. Ihmiset olivat hyvin huolissaan ja tungosta oli valtavasti. Jonotimme kaksi tuntia ennen kuin meidät testattiin klo 17. Ruoaksi saimme vain kuivia voileipiä, nainen kuvailee.

Testitulosten odottelu kesti noin neljä tuntia. Ruotsalaisnaisen mukaan tunnelma alkoi tässä vaiheessa muuttua uhkaavaksi.

– Yksi miehistä alkoi huutaa ja yritti päästä ulos lentokentältä. Vaikka vartijat yrittivät pysäyttää häntä, hän sai oven auki ja hälytys laukesi, nainen kertoo.

25-vuotiaan mukaan lentokentällä vallitsi ”täydellinen kaaos”. WC-tilat olivat tukossa ja istuimet vuosivat yli. Ihmiset osuivat veteen, kun he yrittivät liikkua.

– Ihmiset olivat vihaisia ​​ja tupakoivat sisätiloissa. Joku tarttui mikrofoniin ja alkoi huutaa siihen. He käyttäytyivät kuin eläimet, eikä kukaan tehnyt asialle mitään.

– Paikalla oli 10-15 poliisia, jotka yrittivät estää ihmisiä tunkeutumasta ulos. Se oli aivan päätöntä.

Eräs epämiellyttävimmistä tilanteista ruotsalaisnaisen mukaan oli, kun joku alkoi soittaa Netflixin hittisarjan Squid Gamen tunnusmusiikkia kaiuttimestaan. Sarjassa peli- ja rahaongelmaiset aikuiset pelaavat peliä, jonka voittaa olemalla viimeinen henkilö, joka pelissä jää henkiin.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt