”En ole kuullut, että tuhat suomalaista miestä päättää mennä yhdessä asematunneliin”

Hjallis Harkimon mielestä voisimme sulkea rajat ja pitää huolen nyt oleskeluluvan saavista.

Kokoomuksen kansanedustaja yrittäjä Hjallis Harkimo kirjoittaa Iltalehdessä pakolaisista ja turvapaikanhakijoista. Hänen mielessään ovat ne, jotka eivät saa oleskelulupaa Suomesta.

– Tänne jääminen on ongelma paperittomille ihmisille ja toisaalta voi syntyä erilaisia ongelmia ja hankauksia myös suomalaisten kanssa. En tietenkään sano, että ongelmia syntyy, koska turvapaikanhakijat olisivat jotenkin alttiita aiheuttamaan sellaisia. Mutta jo nyt näemme Euroopasta, että jokaisessa ihmisryhmässä on hyvin monenlaisia ihmisiä, Hjallis Harkimo toteaa.

Hän ihmettelee uutisia uudenvuodenyönä Helsingin asematunneliin kokoontuneista tuhannesta maahanmuuttajasta.

– Erilaiset kulttuurit kohtaavat  – en minä ainakaan ole kuullut, että yhtäkkiä tuhat suomalaista miestä olisivat jotenkin päättäneet yhdessä mennä asematunneliin - enkä oikein edes keksi, mitä tekemään.

Harkimon mielestä nyt voisi sulkea rajat ja pitää huolta niistä, jotka nyt saavat oleskeluluvan - ”miettiä miten hoidamme asian niin, että he oppivat kielen ja saavat töitä”.

Järjestyksenvalvonta kuuluu hänen mukaansa poliisille.

– Ihmettelen eivätkö ihmiset näe, että jos annamme rikoksista tuomituille nahkapäille oikeuden valvoa katujamme, mikään ei estä heitä päättämästä, että turvapaikanhakijoiden lisäksi myös hipit, punkkarit, suomenruotsalaiset tai muuten vain heistä poikkeavat ihmiset ovat uhka turvallisuudelle? Ollaan todella pelottavalla ja kaltevalla pinnalla, jos järkevät ihmiset alkavat kannattaa katupartioita.

Kansanedustaja sanoo nyt auttamisesta tulevan ongelmia, joita emme ole ”ansainneet”.

– Koko asia alkaa karata käsistä ja tuo lieveilmiöitä enemmän kun lääkäri määräisi kenellekään. Sama ongelma on kaikissa maissa, jotka ovat avoimesti ottaneet vastaan turvapaikanhakijoita. Olen varma, että ei kestä kauan ennen kuin rajat pannaan monessa maassa kiinni. Eihän kukaan voi kieltäytyä auttamasta ihmisiä, jolla on hätä - mutta tässäkin asiassa on oltava jotkut rajat, Harkimo katsoo.

Kommentit