X
SULJE MAINOS
Ben Zyskowicz. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Ben Zyskowicz Anna Kontulalle: Osoitapa mieltä kommunistisissa maissa

Kansanedustajan mukaan vasemmistolaiset voisivat mennä peilin eteen.

Turun juutalaisen seurakunnan synagoga joutui ilkivallan kohteeksi maanantaina vainojen uhrien muistopäivänä ja Auschwitzin keskitys- ja tuhoamisleirin vapauttamisen vuosipäivänä.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz pitää käsittämättömänä sitä, että uusnatsismi ja antisemitismi nostavat jälleen päätään Euroopassa ja Suomessa.

– Olen ihmetellyt, että mitä näiden natsien päässä mahtaa liikkua. Olen päätynyt siihen käsitykseen, että heidän päässään ei liiku yhtikäs mikään, Zyskowicz sanoo Verkkouutisten BenTV:ssä.

Antisemitistiset asenteet ovat Zyskowiczin mukaan vahvistuneet niin äärivasemmiston, äärioikeiston kuin islamistien keskuudessa.

Kritiikki Israelia kohtaan on yleistä myös vasemmistolaisten keskuudessa.

– Israelin politiikan ankarakin arvostelu ja vastustaminen ei ole tietenkään antisemitismiä, mutta nämä vasemmistolaiset antisemitismiä vastustavat piirit voisivat mennä peilin eteen ja kysellä joskus itseltään, että miksi he ovat niin ankarasti juuri Israelin kimpussa, Zyskowicz toteaa.

– Maailmassa on lukemattomia maita, joissa tapahtuvat ihmisoikeuksien rikkomukset, kansalaisten sortamiset ja kaiken maailman vääryydet ovat moninkertaisia niihin nähden, mitä Israelissa tehdän. Israel on kuitenkin Lähi-idän ainoa demokraattinen oikeusvaltio.

Ben Zyskowicz lähettää terveiset vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontulalle, joka otettiin taannoin kiinni Israelissa. Kontula osallistui mielenilmaukseen Gazan rajalla.

– Anna Kontula, olet kertonut olevasi eduskunnan viimeinen kommunisti. Sinun on hyvä osoittaa mieltä Israelissa, koska se on demokraattinen oikeusvaltio eikä sinulle käynyt kuinkaan. Mutta mene sinne kommunistisiin maihin osoittamaan mieltä, esimerkiksi Pohjois-Koreaan tai Kiinaan. Pohjois-Koreassa koko väki näkee nälkää. Kiinassa uiguureita vainotaan. Eikö sinulla ole siitä mitään sanottavaa?

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt