Atte Kaleva. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Atte Kaleva: On selvää, etten kannata suurmoskeijan rakentamista

Kaupunginvaltuutettu Atte Kaleva huomauttaa, että moskeijahankkeeseen liittyvät epäkohdat eivät ole ratkenneet.

Suurmoskeijahanke on edennyt siihen vaiheeseen, että tonttivarausta ryhdytään käsittelemään ensi viikon tiistaina Helsingin kaupunkiympäristölautakunnassa.

– Toisin kuin Hesarin otsikossa tänään annettiin ymmärtää, hanke ei siis ole mitenkään nytkähtänyt eteenpäin kohti moskeijan rakennusvaihetta. Hankkeeseen liittyvät monet epäkohdat eivät ole vieläkään ratkenneet, erityisesti rahoitukseen ja sen myötä vääjäämättä mukana tulevaan äärikonservatiiviseen wahhabi-ideologiaan liittyy isoja ongelmia, kaupunginvaltuutettu Atte Kaleva (kok.) kirjoittaa Facebookissa. Kaleva on kaupunkiympäristölautakunnan jäsen.

– On myös hyvä muistaa, että suurmoskeijahanke edustaa vain pientä osaa suomalaisista muslimeista. Se on fundamentalististen sunnalaissalafistien ajama, ja toteutuessaan muuttaisi perustavanlaatuisesti Suomen muslimiyhteisöjen välistä dynamiikkaa. Tästä syystä monet suomalaiset muslimit suhtautuvatkin hankkeeseen hyvin kielteisesti.

Kaleva toteaa, että on selvää, ettei hän kannata nyt esillä olevan suurmoskeijan rakentamista.

– Moskeijoiden rakentamisessa Helsinkiin ei sinänsä ole mitään väärää. Muslimiyhteisöillä on luonnollisesti oikeus rakentaa itselleen moskeijoita, aivan samoin kuin muillakin uskonnollisilla yhteisöillä on oikeus rakentaa omia temppeleitään. On kuitenkin tärkeää tarkastella asiaa kokonaisuutena. Nyt esitetty suurmoskeijahanke lietsoo eripuraa suomalaisten muslimiyhteisöjen välille ja voi pahimmillaan johtaa ääriajattelun leviämiseen, enkä kannata sen toteuttamista, Kaleva siteeraa omaa blogikirjoitustaan viime huhtikuulta.

Lue myös:

”Tontinvaraus on yhteiskunnan sitoumus moskeijahankkeeseen”

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt