Atte Kaleva. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Atte Kaleva: Suurmoskeijasta ei edes keskusteltaisi, ellei kyse olisi moskeijasta

Kaupunginvaltuutetun mukaan jo suurmoskeijan ylimalkainen rahoitussuunnitelma kyseenalaistaa hankkeen.

Kokoomuksen Helsingin kaupunginvaltuutettu ja jihadismiasiantuntija Atte Kaleva ihmettelee Twitterissä monien toimijoiden halua saada Helsingin suurmoskeija toteutumaan.

– En suoraan sanottuna ymmärrä monen toimijan intoa ajaa Helsingin #suurmoskeija -hanketta. Jo pelkästään rahoitussuunnitelma on niin epäselvä ja ylimalkainen, ettei hankkeesta edes keskusteltaisi, ellei kyseessä olisi moskeija, Kaleva tviittaa.

Hän toteaa toisessa tviitissään, ettei kannata suurmoskeijan rakentamista. Kalevan mukaan hänen jo keväällä blogikirjoituksessaan mainitsemansa hankkeeseen liittyvät ongelmat ovat yhä ajankohtaisia. Kaleva on toistuvasti nostanut esiin suurmoskeijan epäselvät rahoituskuviot, joita seuraisi hänen mukaansa myös äärikonservatiivinen wahhabi-ideologia.

Moskeijan tonttivarausta ryhdytään käsittelemään ensi viikon tiistaina Helsingin ympäristölautakunnassa. Helsingin Sanomat kertoi asiasta, todeten hankkeen ”nytkähtäneen eteenpäin”.

Atte Kaleva kirjoitti perjantaina Facebookissa, ettei hanke ole liikahtanut mitenkään eteenpäin kohti rakentamisvaihetta ja että sen monet epäkohdat eivät ole vieläkään ratkenneet.

Lue myös:

Atte Kaleva: On selvää, etten kannata suurmoskeijan rakentamista

”Suurmoskeija ei ole suomalaisten muslimien moskeija, se on salafistien moskeija”

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt