Hallituksen puoliväliriihi pidettiin Säätytalolla. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Asiantuntija penää vastausta: Miksi hallitus syrjäytti rahaministeriön arviot?

Valtiovarainministeriön mukaan puoliväliriihen päätösten työllistämisvaikutukset jäävät arvioitua pienemmiksi.

EK:n johtava asiantuntija Vesa Rantahalvari toivoo hallitukselta vastauksia siihen, miksi puoliväliriihessä syrjäytettiin valtiovarainministeriön arviot päätösten työllisyysvaikutuksista.

– Moni tiedotusväline on kritisoinut maan hallituksen käyttämiä työllisyysvaikutuslukuja. Media voisi kysyä hallitukselta, miksi se syrjäytti @VMuutiset arviot ja päättyi käyttämään muiden ministeriöiden skenaariolaskelmia, jotka ovat alttiita kritiikille, Rantahalvari tviittaa.

Hallitus pääsi sopuun viime viikon puoliväliriihessä pitkien ja kriisiytyneidenkin neuvottelujen jälkeen. Tuloksena olivat yhteensä 1,4 miljardin menokehysten ylitys kahtena seuraavana vuotena ja päälle 40 000 ihmisen työllistämiseen vaikuttavat päätökset.

Valtiovarainministeriön arvion mukaan päätösten työllisyysvaikutukset ovat kuitenkin huomattavasti pienemmät, noin 11 000 lisätyöllistä.

– Tai fiksuinta tietysti olisi, että maan hallitus olisi proaktiivinen ja kertoisi avoimuuden nimissä itse, miksi päätyi hylkäämään @VMuutiset vaikutusarviot, Rantahalvari toteaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt