Antti Rinne. LEHTIKUVA/RONI REKOMAA

Antti Rinne: Suomen uudistaminen vaatii yhteistä luottamusta

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne korosti valtiopäivien avajaiskeskustelussa luottamuksen merkitystä yhteiskunnan kehitykselle.

– Muutoksen keskellä tarvitaan rohkeutta tehdä uudistuksia, jotka mahdollistavat kestävän taloudellisen, sosiaalisen ja ekologisen kehityksen, Antti Rinne sanoi valtiopäivien avajaiskeskustelussa keskiviikkona.

Hän muistutti, että muutoksessa pärjää parhaiten ihminen, jolla on riittävästi osaamista sekä kyky ja tahto kehittää sitä jatkuvasti.

– Siksi tarvitsemme mahdollisimman pikaisesti maksuttoman kaikille lapsille kuuluvan varhaiskasvatuksen. Se luo vahvan perustan kaikenlaisille oppijoille kasvattaa osaamista. Lisäksi perhevapaat on uudistettava, Rinne esitti.

Hänen mukaansa tarvitaan myös aidosti maksuttomat ammattikoulut ja lukiot kaikille.

– Tarvitsemme lisää voimavaroja nuorten aikuisten osaamisohjelmaan ja rahaa aikuiskoulutuksen kehittämiseen esimerkiksi avoimen korkeakoulun kautta.

– Tuodaan syrjäytymisuhan alla olevat kiinni elämään ja vahvistetaan ihmisten kykyä uudistaa osaamistaan. Näitä investointeja meillä ei ole varaa jättää tekemättä, Rinne sanoi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt