Antti Rinne. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Antti Rinne ministerisalkuista: En ole luvannut mitään

Hallitustunnustelijan mukaan muiden puolueiden kanssa ei ole keskusteltu ministeripaikoista.

Hallitustunnustelija Antti Rinteen (sd.) mukaan hän ei ole luvannut ministerisalkkuja hallitusneuvotteluissa toistaiseksi kenellekään. Rinne kommentoi keskiviikkoaamuna Uudelle Suomelle, että on valmis keskustelemaan ulkoministerin salkun tarjoamisesta vihreille, vaikka sen voi arvioida d´Hondtin laskukaavan perusteella kuuluvan sdp:lle.

Jos sdp luopuisi niin sanotusta ”kolmannesta otosta”, ulkoministerin tehtävän todennäköinen hoitaja olisi vihreiden pätkäpuheenjohtaja Pekka Haavisto. Rinteen mukaan kenellekään ei ole kuitenkaan vielä luvattu mitään.

− En ole käynyt muiden puolueiden kanssa laisinkaan keskustelua tästä asiasta vielä, Antti Rinne kommentoi keskiviikkona medialle hallitusneuvottelupäivän jälkeen.

Talouden raamit puheenjohtajien pöydällä

Antti Rinteen mukaan talouden raamit ovat hallitusneuvotteluissa olleet keskiviikkona puheenjohtajaryhmän pöydällä. Puheenjohtajapöydässä istuu Rinteen lisäksi Juha Sipilä (kesk.), Pekka Haavisto (vihr.), Li Andersson (vas.) ja Anna-Maja Henriksson (rkp).

− Kävimme nyt läpi tätä tämänhetkistä kehystilannetta talousraameista ja niitä tarpeita, jotka liittyvät kehyksen rakentamiseen uudessa hallituksessa, Antti Rinne kertoo.

Hän ei kerro, missä suuruusluokassa talousraameissa liikutaan.

− Asia on nyt keskustelussa ja siihen haetaan yhteistä ratkaisua. Tilannekuvien perusteella ilmiöpöydissä syntyy yhteisiä näkemyksiä. Tämä näyttää nyt ihan hyvältä.

Rinteen mukaan kehyspohjaa rakennetaan nyt puheenjohtajapöydässä, minkä jälkeen ne käy läpi taloustyöryhmä. Sitten ne etenevät niin sanottujen ilmiöryhmien pöytiin.

Aikataulupaineita on Rinteen mukaan ollut koko ajan. Keskiviikkona tiedotettiin, että hallitusneuvotteluja käydään arkipäivien lisäksi myös sunnuntaina 19. toukokuuta.

− Toivottavasti pääsemme tällä viikolla mahdollisimman pitkälle, ensi viikolla pitäisi olla valmista. Sunnuntai käytetään niissä ryhmissä, joissa tarvitsee.

− Hallitusohjelman rakentaminen on tehty tiukkaan aikatauluun, koska EU-puheenjohtajuuskausi painaa päälle heinäkuun ensimmäisenä päivänä. Toivottavasti aikataulu on realistinen, sitä tavoitellaan, Rinne sanoo.

LUE MYÖS: ”Nyt ymmärrän, että Antti Rinne jätti Erkki Tuomiojan ulos”

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt