Antti Kaikkonen. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Antti Kaikkonen: Ryyppääminen ja rellestäminen ei kuulu puolustusvoimiin

Puolustusministerin mukaan Lemmenjoen tapaus olkoon viimeinen opetus puolustusvoimille.

Puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) mukaan viimeistään nyt täytyy pitää huoli, ettei Lemmenjoen kaltaista toimintaa tapahdu puolustusvoimien piirissä.

– Tietysti on selvää, että tämän sortin ryyppääminen ja rellestäminen, eihän se tämän päivän puolustusvoimiin kuuluu. Ei olisi saanut kuulua aikaisemminkaan, puolustusministeri Antti Kaikkonen sanoi Ylen aamu-tv:ssä.

Helsingin hovioikeus antoi tänään tiistaina tuomionsa Lemmenjoen vapaaehtoisen harjoituksen tapahtumista ja niiden jälkiselvittelystä.

Karjalan lennoston entinen komentaja Markus Päiviö tuomittiin sakkorangaistukseen esimiesaseman väärinkäyttämisestä, palvelusrikoksesta ja kunnianloukkauksesta. Myös ilmavoimien entinen komentaja Seppo Eskelinen tuomittiin sakkorangaistukseen sitä, ettei hän ollut käynnistänyt esitutkintaa viipymättä.

Kaikkoselta kysyttiin ennen tuomion antamista, mitä hän aikoo tehdä, ettei tällaista enää tapahdu. Kaikkonen arveli, että asia on tehty puolustusvoimain henkilöstölle selväksi jo ennen häntä.

– Jos se nyt jollekin vielä epäselvää on, niin kerrattakoon nyt vielä, että tällainen peli ei vetele, Kaikkonen sanoi.

Kaikkonen sanoi, ettei hän tiedä, kuinka usein toistuvaa Lemmenjoen kaltainen käytös on ollut.

– En tiedä historiasta, mutta ei sitä tänä päivänä kyllä tapahdu. Olkoon tämä viimeinen opetus puolustusvoimille. Ja toivottavasti vähän laajemminkin. Kulttuurin murroksen viimeinen askel olkoon tämä, Kaikkonen linjasi.

PÄIVITYS 25.6.2019 kello 10.23: Päivitetty juttuun Lemmenjoen tapahtumista annetut tuomiot.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt