Verkkouutiset

Lakkovahteja arkistokuvassa. LEHTIKUVA / ANTTI HÄMÄLÄINEN

Yrittäjiltä muistutus: Ay-liike ei voi estää kenenkään työntekoa

Yrittäjien Janne Makkula huomauttaa, ettei työntekijöiden ole pakko osallistua liittojen työtaisteluihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen yrittäjät muistuttaa, että jokaisella työntekijällä on halutessaan oikeus tehdä työtä eikä SAK:laisilla liitoilla ole oikeuksia estää sitä.

– Ei ole lain vastaista, jos ei osallistu työpaikan ulosmarsseihin, lakkoihin tai muihin ay-liikkeen tempauksiin. Suomessa on lakko-oikeus, mutta työntekijällä ei ole lakkovelvoitetta, työmarkkina-asioista vastaava johtaja Janne Makkula Suomen yrittäjistä sanoo tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Jos työntekijät haluavat tulla töihin, työpaikoilla voidaan tehdä työtä aivan normaalisti, vaikka ammattiliitto olisi ulosmarssin tai lakon julistanut.

Jos ammattiliittoon kuuluva työntekijä ei noudata liiton julistamaa lakkoa, voi tällä olla ainoastaan yhdistysoikeudellisia seuraamuksia eli esimerkiksi työntekijä erotetaan ammattiliitosta.

Liittoon kuulumattomalle työntekijälle ammattiliitto ei voi antaa mitään seuraamuksia.

– Työnantaja saa tiedustella, onko työntekijä tulossa töihin, koska sillä voi olla vaikutusta yritystoimintaan ja siihen, miten tuotantoa pystytään pitämään pystyssä. Työnantajan on tiedettävä myös poissaolon peruste, Makkula sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)