Verkkouutiset

Tytöt kokevat entistä useammin ahdistusta omasta sukupuolestaan. Lastenlääkäri vaatii ilmiön syiden tutkimista. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Yle: Britanniassa paljastui isoja ongelmia sukupuoliahdistuksesta kärsivien lasten lääkehoidossa

Jopa 9-vuotiaille on määrätty murrosiän estävää lääkehoitoa lasten oman diagnoosin pohjalta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britanniassa tehty laaja tutkimushanke paljasti suuria ongelmia sukupuoliahdistusta tuntevien nuorten hoitoa, Yle kertoo. Raportin mukaan tuhannet brittilapset ovat saaneet murrosiän alkamista siirtäviä lääkkeitä liian helposti, eikä lääkkeiden pitkäaikaisvaikutuksista ole tarpeeksi tietoa.

Arvostetun lastenlääkärin Hilary Cassin johtaman tutkimuksen vuoksi julkisen terveydenhuollon järjestelmä NHS on jo lopettanut niin kutsutun blokkerihoidon tarjoamisen Englannissa.

Tutkimus tilattiin, kun ilmeni, että NHS:n alaisella klinikalla jopa 9-vuotiaille oli aloitettu blokkerilääkitys luottaen lasten itsediagnoosiin. Suurella osalla lapsia oli esimerkiksi mielenterveysongelmia, joihin ei ehditty klinikan kiireen vuoksi paneutua.

Entistä suurempi osa sukupuolensa kyseenalaistavista on varhaisessa teini-iässä olevia tyttöjä. Cass ei usko, että syynä tyttöjen määrän rajuun kasvuun klinikoilla voi olla pelkkä tietoisuuden kasvu transidentiteetistä, vaan hän perää asiasta lisää tutkimusta. Sama ilmiö on havaittu myös Suomessa.

Neljä vuotta kestäneessä tutkimushankkeessa havaittiin myös, että lääkärit eivät ole uskaltaneet arvostella translasten ja -nuorten hoitoa poikkeuksellisen myrkyllisen keskusteluilmapiirin takia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)