Verkkouutiset

Wikileaksin perustaja Julian Assange vapautui vankeudesta maanantaina. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / JUSTIN TALLIS

Wikileaksin perustaja Julian Assange vapautui – taustalla sopimus Yhdysvaltojen kanssa

Julian Assange vapautui maanantaina takuita vastaan ja lensi pois Isosta-Britanniasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Wikileaks-sivuston perustajana tunnetuksi tullut Julian Assange on vapautunut, tiedotti Wikileaks viestipalvelu X:ssä varhain tiistaiaamuna.

Assange poistui Belmarshin korkean turvaluokituksen vankilasta Isosta-Britanniasta maanantaina 24. kesäkuuta vietettyään siellä 1901 päivää eli yli viisi vuotta.

Assange vapautettiin takuita vastaan, ja hän lensi välittömästi pois Britanniasta.

Vapauttamisen taustalla on Assangen ja Yhdysvaltain oikeusministeriön välillä tehty sopimus, joka lopettaa Wikileaksin perustajan pitkään jatkuneen juridisen taistelun vuotaneista asiakirjoista.

Financial Times -lehden mukaan Assange on sopinut Yhdysvaltain oikeusministeriön kanssa, että hän myöntää syyllisyytensä sotilassalaisuuksien paljastamiseen ja hänet tuomitaan 62 kuukauden vankeuteen. Sopimuksen mukaan hän on jo istunut määrättävän vankeusaikansa ollessaan vangittuna Britanniassa. Syyttäjät eivät tule vaatimaan lisävankeutta.

Wikileaks on julkaissut viranomaisten ja yritysten salaisiksi tarkoitettuja asiakirjoja.

Kesäkuussa 2012 Assange pakeni Ecuadorin Lontoon suurlähetystöön ja Ecuador ilmoitti myöntävänsä turvapaikan Assangelle. Suur-Lontoon poliisi pidätti Assangen huhtikuussa 2019 ja vei hänet pois suurlähetystöstä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)