Verkkouutiset

Venäjän ohjusiskussa keskiviikkona tuhoutunut lastensairaala. AFP/LEHTIKUVA/KATERINA KLOCHKO

Volodymyr Zelenskyi: Me kestämme tämän, olemme murtumaton kansa

Ukrainan presidentti vaatii YK:n turvallisuusneuvoston kiireellistä kokousta.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi pyytää YK:n turvallisuusneuvoston kiireellistä kokousta Venäjän viimeisimpien sähköntuotantoon kohdistuneiden iskujen jälkeen.

– Olen kehottanut YK-suurlähettiläämme pyytämään YK:n turvallisuusneuvoston kiireellistä kokousta Venäjän tämänpäiväisten iskujen jälkeen. Siviilien murhat ja siviili-infrastruktuurin tuhoaminen ovat terroritekoja. Ukraina vaatii kansainväliseltä yhteisöltä päättäväistä vastausta näihin rikoksiin, hän sanoi Twitterissä.

Viranomaisten mukaan ainakin neljä ihmistä kuoli Kiovassa keskiviikon iskuissa.

Zelenskyi kiitti iskujen jälkeen antamassaan lausunnossa Euroopan parlamentin jäseniä Venäjän tunnustamisesta terrorismia tukevaksi valtioksi. Hän sanoi CNN:n mukaan, että Venäjä on ”todistanut koko maailmalle”, että se ansaitsee kyiseisen ”laukaisemalla 67 ohjusta infrastruktuuriamme, energiateollisuuttamme ja tavallisia ihmisiä vastaan”.

Hän vakuutti ukrainalaisille, että insinöörit, pelastajat ja paikallisviranomaiset tekevät kovaa työtä iskujen vaikutusalueilla.

– Korjamme tämän kaiken. Me kestämme tämän kaiken, koska olemme murtumaton kansa, Zelenskyi sanoi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)