Verkkouutiset

Kim Jong-un (vas.) ja Vladimir Putin. AFP / LEHTIKUVA / VLADIMIR SMIRNOV

Vladimir Putin kirjoitti Pohjois-Korean valtion lehteen – ”Paluu stalinismiin”

Venäjän diktaattorin kirjoittamana esitetyssä tekstissä suitsutetaan maiden ystävyyttä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Arvostettu Venäjä-asiantuntija, professori Sergei Radtshenko äimistelee Pohjois-Korean valtion virallisessa lehdessä Rodong Sinmunissa julkaistua Venäjän diktaattori Vladimir Putinin kirjoitusta. Radtshenko kutsuu tekstiä ”todelliseksi paluuksi stalinismin aikaan”.

– Loistokas lisä ”mitä hel***tiä”-lukulistalle, professori jatkaa X-palvelussa.

Diktaattori Kim Jong-unin johtaman erakkovaltion propagandaäänitorvessa julkaistu teksti löytyy kokonaisuudessaan Kremlin sivuilta tämän linkin takaa.

Vladimir Putinin valtiovierailun alla julkaistussa kirjoituksessa korostetaan ensin Neuvostoliiton ja sitten Venäjän vuosikymmenten”ystävyyttä ja hyviä naapurussuhteita” Pohjois-Korean kanssa. Kim Jong-unia Putin kutsuu luonnolisesti ”toveriksi”.

Tekstissä kuvaillaan, kuinka maat kehittävät nyt monipolvista kumppanuutta.

– Arvostamme suuresti Pohjois-Korean vahvaa tukea Venäjän erikoissotilasoperaatiolle [Moskovan nimitys sen hyökkäyssodalle] Ukrainassa, sen meille tärkeissä kansainvälisissä kysymyksissä osoittamaa solidaarisuutta sekä sen valmiutta puolustaa yhteisiä prioriteetteja ja näkemyksiä YK:ssa, Putinin nimissä muun muassa kirjoitetaan.

Tekstissä toistetaan tuttuja ja täysin tuulesta temmattuja väitteitä lännen masinoimasta vallankumouksesta Ukrainassa sekä Kiovaa Venäjän propagandan mukaan hallitsevista uusnatseista.

Pohjoiskorealaisten taas todetaan taistelevan sankarillisesti vapaudestaan Yhdysvaltain kiristyksen ja painostuksen alla.

Professori Sergei Radtshenko toteaa, että hänen mielestään tekstissä hulluinta on, miten Kremlin stalinistinen retoriikka jatkuu ainakin toistaiseksi samalla kun Venäjällä eletään yhä suhteellisen epäpoliittisessa kulutusyhteiskunnassa, jossa tällaisesta ei piitata pätkääkään.

– Venäjä ei ole vielä Pohjois-Korea, Radtshenko muistuttaa.

– Tämän retoriikan ja todellisuuden välisen surrealistisen railon on pakko kaventua jossain vaiheessa, en usko tämän yksinkertaisesti olevan kestävää. Ei voi esittää Pohjois-Koreaa ja olla muuttumatta Pohjois-Koreaksi, hän jatkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)