Verkkouutiset

Tuhoutuneita kerrostaloja ja lasten leikkipaikka Borodjankassa Kiovassa Ukrainassa 21. huhtikuuta 2022. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Viron ulkoministeri: Sota ei tule loppumaan itsestään

Urmas Reinsalun mukaan länsimaiden on lisättävä pakotteita Venäjälle.

Länsimaiden on lisättävä merkittävästi pakotteita ja sotilaallista tukea Ukrainalle, Viron ulkoministeri Urmas Reinsalu sanoi Politicon mukaan.

Hänen mukaansa nykyiset pakotteet eivät ole riittäviä lopettamaan Venäjän hyökkäystä Ukrainassa.

– Sota ei pääty itsestään. Sota päättyy vain, jos Putin lopettaa sodan, Reinsalu sanoi.

Reinsalu sanoi, että mitä kauemmin länsi odottaa aseiden siirtämistä ja tiukempien pakotteiden ja rangaistusten määräämistä, sitä pahemmaksi se voi tulla Ukrainalle ja sen kumppaneille.

– Viestini on todellakin, että tarvitaan välittömästi ylimääräinen pakotepaketti tai useita paketteja.

Viime kuussa Viro ilmoitti lopettavansa viisumien myöntämisen venäläisille opiskelijoille ja joillekin valkovenäläisille.

Reinsalun mukaan tarkoituksena on vahingoittaa tavallisia venäläisiä, joista monet eivät ehkä edes tue sotaa, mutta konflikti on muuttunut geopoliittisesta taistelusta ”oikean ja väärän” väliseksi konfliktiksi.

– Mielestäni tämä on laajamittainen moraalinen virhe, ja meidän on korjattava tämä lähestymistapa. Aiomme tehdä Euroopan unionin tasolla joitakin toimia, koska lapsia kuolee rakettien alla Ukrainan maaperällä, ministeri sanoi.

– Kansanmurha on tehty.

– Ainoa kansa, jota kohtaan meidän pitäisi nyt tuntea myötätuntoa, ovat todellakin uhrit, viattomat marttyyrit Ukrainassa. Meidän pitäisi tehdä asioista hankalampia Venäjän yhteiskunnalle, hyökkääjävaltion kansalaisille, jotta he tietävät, että on olemassa tietty hintalappu, jonka he hyväksyvät, kun he tukevat hallintoa, joka tekee julmuuksia, Reinsalu sanoi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS