Verkkouutiset

Noin puolet uusista suojelualueista on metsämaata. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Vihreät juhlivat metsäpäätöstä – asiantuntija HS:lle: Se on vale

Luontokartoittajan mukaan asiasta olisi voinut kertoa faktojen pohjalta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Luontokartoittaja Ari Aalto moittii vihreiden viestintää hallituksen tekemästä päätöksestä lisätä metsien suojelua.

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo kertoi torstaina, että hallitus päätti lisätalousarviossa suojella 30 000 hehtaaria suomalaista metsää.

– Se, että tämä olisi metsiensuojelupaketti, se on vale. Sanon sen ihan suoraan. Se on vale, Aalto sanoo Helsingin Sanomille.

Vihreiden kansanedustajat ottivat päätöksestä ilon irti sosiaalisessa mediassa. Kansanedustaja Jenni Pitkon mukaan päätös oli ”käsittämätön voitto”. Eduskuntaryhmän puheenjohtajan Atte Harjanteen mukaan torstai oli ”ilon ja onnen päivä suomalaisen luonnon ystävälle”.

Luontokartoittaja Aalto korostaa, että kyseessä on ”hieno luonnonsuojelupaketti”, mutta metsien suojelemisen sijaan pitäisi puhua pikemminkin soiden suojelemisesta.

Maa- ja metsätalousministeriöstä kerrotaan HS:lle, että 30 000 hehtaarista noin puolet on hyvin kasvavaa metsämaata, 30 prosenttia joutomaata ja 20 prosenttia kitumaata. Metsämaasta suurin osa on käytännössä jo ollut hakkuiden ulkopuolella.

Ari Aallon mukaan kitu- ja joutomaan suojeleminen on toki sekin hyvä asia, mutta alueita ei ole valittu ekologisesti arvokkaimmista kohteista alkaen.

– Viestintä vähän vesitti tämän hienon asian, joka olisi voitu uutisoida myös faktojen pohjalta, Aalto toteaa.

LUE MYÖS:
Hallitus laittaa sata miljoonaa euroa metsien suojeluun

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)