Verkkouutiset

Ravintola-alalla tehdään paljon osa-aikatyötä, eikä täysiä työtunteja välttämättä ole tarjolla. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

”Veronmaksajista on kasvanut palkan täydentäjä, tie ulos aloitettava heti”

Myös elinkeinoelämän on kansanedustajan mukaan kannettava vastuunsa.

Kansanedustaja Pia Kauma (kok.) toteaa X-viestialustalla, että nykyinen asumistukikehitys ei ole kestävää, kun yleinen asumistuki on 10 vuodessa yli kaksinkertaistunut 1,6 miljardiin euroon.

– Kun nykyään myös yhä useampi työssäkäyvä saa asumistukea, se tarkoittaa, ettei heidän palkkansa riitä elämiseen. Tämä ei ole millään mittarilla kestävää kehitystä. Palkalla on voitava tulla toimeen, Kauma kommentoi.

– Veronmaksajista on vuosien mittaan kasvanut palkan täydentäjä. Työtä ei kannata ottaa vastaan, jos puuttuvan rahan saa asumistukena.

Kauma korostaa, että tien rakentaminen ulos tästä kehityksestä on aloitettava heti. Suomen talous kestä tällä tavoin jatkamista.

Kansanedustajan mukaan myös elinkeinoelämän on kannettava vastuuta asiassa.

– Ei ole oikein, että veronmaksajat maksavat sen osuuden, mihin palkan pitäisi riittää.

Palvelualojen ammattiliitto PAMin mukaan osa-aikatyötä tehdään paljon vastentahtoisesti. Tilastokeskuksen tilastoista ilmenee, että vuonna 2021 vähittäiskaupassa alkaneista työsuhteista yli 60 prosenttia oli osa-aikaisia ja majoitus- ja ravintola-alalla yli puolet.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)