Verkkouutiset

Ukrainan sotilas Bahmutin lähistöllä. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / ANATOLII STEPANOV

Venäjän pelkäämä tarkka-ampuja Punainen kettu haavoittui räjähdyksessä

Latvialainen vapaaehtoinen ammattisotilas on kertonut palaavansa pian rintamalle.

Latvialainen tarkka-ampuja Punainen kettu on haavoittunut räjähdyksessä Bahmutin kaupungin lähistöllä, kertoo Latvian yleisradio LSM.

Verkkouutiset kertoi tässä jutussa legendaksi nousseesta latvialaissotilaasta, joka on saanut lukuisia palkintoja Ukrainan armeijalta sotasaavutuksistaan.

Hän on taistellut vapaaehtoisesti rintamalla sodan alusta lähtien ja kylvänyt kauhua venäläisten sotilaiden keskuudessa.

Latvian armeijassa aiemmin palvellut ammattisotilas kertoi palaavansa kotiin vasta ruumisarkussa tai Ukrainan voiton jälkeen.

– Toimin enemmänkin sotilaiden suojana. Olen erikoiskoulutettu tarkka-ampuja. Tehtäväni on suojata ihmisiä, seurata mitä heidän edessään tapahtuu, hän on kuvannut tehtäviään rintamalla.

Sairaalahoitoon viedyllä tarkka-ampujalla on LSM:n mukaan ”neljä reikää vasemmassa käsivarressaan” ja vaurioita kylkiluissa. Mies on kuitenkin kertonut palaavansa rintamalle jo muutaman päivän kuluttua.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)