Verkkouutiset

Puolustusministeri Sergei Shoigu taustallaan upseerikuntaa. AFP/LEHTIKUVA/MIKHAIL METZEL

Venäjän kehno sotamenestys käynyt kalliiksi kenraalikunnalle

Brittitiedustelun mukaan ainakin kuusi venäläiskomentajaa on erotettu.

Venäjän asevoimien heikko suorituskyky sen hyökkäyksessä Ukrainaan on tullut kalliiksi Venäjän sotilasjohdolle. Tämä on todennäköisesti johtanut ainakin kuuden venäläisen komentajan erottamiseen sitten vihollisuuksien aloittamisen helmikuussa, kertoo Britannian puolustusministeriö.

Venäjän itäisten ja läntisten sotilaspiirien komentajat ovat suurella todennäköisyydellä menettäneet komentonsa. Kenraalieversti Aleksandr Chaiko erotettiin itäisen sotilaspiirin komentajan tehtävistä toukokuussa.

Läntisen sotilaspiiriä vuodesta 2018 lähtien komentanut kenraali eversti Aleksandr Žuravlev oli poissa Venäjän laivaston päivältä Pietarissa 31. heinäkuuta. Hänet korvasi todennäköisesti kenraaliluutnantti Vladimir Kotshetkov.

Kenraali Aleksandr Dvornikov on erotettu sen jälkeen, kun hänelle oli annettu operaation yleinen komento Ukrainassa. Kenraali Sergei Surovikin on ottanut Eteläisen joukkojen komentoonsa kenraali Gennadi Zhidkolta.

Erottamisten lisäksi ainakin kymmenen venäläistä kenraalia on kuollut taistelukentällä Ukrainassa.

Näiden yhteisvaikutus komennon johdonmukaisuuteen lisää todennäköisesti Venäjän taktisia ja operatiivisia vaikeuksia, brittitiedustelu arvioi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)