Verkkouutiset

Ukrainalaisia sotilaita. AFP / LEHTIKUVA / ANATOLII STEPANOV

”Venäjä on valmis polttamaan kaiken”

Ukrainan laivaston tiedottajan mukaan hyökkääjä ei välitä tappioistaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan Donbassin alueella käydään raskaita taisteluja. Venäjä hyökkää nyt erityisesti Kupjanskin ja Avdijivkan alueilla. Ukrainan armeija on aiheuttanut hyökkääjälle valtavia tappioita, mutta Venäjä ei tunnu niistä piittaavan.

Ukrainan laivaston tiedottaja Dmytro Pletentshukin mukaan ”Venäjä on valmis polttamaan kaiken tässä sodassa”.

– Kaikki heidän käytettävissään olevat aseet ja kaiken heidän käytettävissään olevan miehistön tässä sodassa, hän sanoo Latvian yleisradio LSM:lle.

Hyökkääjä on Pletentshukin mukaan kehittynyt ja omaksunut tärkeitä oppeja sodan aikana.

– Ei pidä ajatella, että venäläiset ovat täysin tyhmiä, hän toteaa.

Pletentshuk kuvailee Ukrainan ja Venäjän armeijan sotilaiden välisiä eroja. Tämä tuli hänen mukaansa esille, kun ukrainalaiset ja venäläiset palvelivat samassa Neuvostoliiton armeijassa.

– Venäjän (Neuvostoliiton) armeijassa yksikköä komensi aina ukrainalainen, koska meillä on hieman erilainen mentaliteetti. Otamme hieman enemmän vastuuta itsestämme. Tässäkin sodassa se on meille eduksi: kun venäläinen upseeri tai kersantti koordinoi toimintaansa usealla korkeammalla tasolla, niin meidän kersanttimme tai upseerimme ottavat vastuuta itse ja tekevät päätöksen tulen avaamisesta tai jalkaväen työstä. Emme odota, että joku antaa meille luvan vaan osaamme tehdä sen itse,

Ukrainan asevoimien komentaja, kenraali Valeri Zaluzhnyi arvioi marraskuussa, että sota on edennyt ensimmäisen maailmansodan pattitilannetta muistuttavaan vaiheeseen. Kumpikaan osapuoli ei ole pystynyt läpimurtoihin.

Pletentshukin mukaan Ukrainassa kukaan ei kuitenkaan epäile voittoa Venäjästä.

– Epäilyt eivät hyödytä, joten niissä ei yksinkertaisesti ole järkeä. Lisäksi jos tutkii historiaa, huomaa, että voitto on niiden käsissä, joiden puolella sivistynyt maailma on. Meidän tapauksessamme sivistynyt maailma tukee meitä täysin.

LUE MYÖS:
Tällaista on Avdijivkan lihamyllyssä: Sadasta miehestä oli ensimmäisen päivän jälkeen jäljellä 35

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)