Verkkouutiset

Stinger-ohjuksilla varustettuja ukrainalaissotilaita. / 3rd Force / Telegram

Vauhdilla uusiin asemiin: Ilmatorjunta liikkuu nyt avolavoilla

Venäjän kerrotaan menettäneen kolme sotilashelikopteria vain muutamassa päivässä.

Ukrainan asevoimien on arvioitu käyttäneen tehokkaasti länsimaiden toimittamia FIM-92 Stingerin kaltaisia olalta laukaistavia ilmatorjuntaohjuksia.

Maan ylesiesikunta ilmoittaa puolustajien pudottaneen vastaavilla aseilla Venäjän Ka-52-taisteluhelikopterin Donetskin alueella. Ka-52-helikoptereita on pudotettu kahden päivän aikana jo kolme kappaletta.

Ukraina on arvioinut Venäjän menettäneen sodassa jo 233 lentokonetta ja 196 helikopteria, joista moni on ammuttu alas lyhyen kantaman ohjuksilla. Maan asevoimien julkaiseman videon perusteella yksiköitä suojaavat ilmatorjuntajoukot liikkuvat monessa tapauksessa uusiin asemiin tavallisilla lava-autoilla.

Eräässä videossa ajoneuvo saapuu metsikön laitaan, minkä jälkeen sotilaat purkavat ajoneuvosta useita Stinger-laatikoita. Taistelijat siirtyvät asemiin ja jäävät odottamaan tähystäjän havaintoja venäläiskohteista.

Ukrainan mukaan olalta laukaistavilla ohjuksilla on tuhottu myös satoja lennokkeja, joita on käytetty suorien hyökkäysten lisäksi tiedustelutehtäviin ja tykistön tulenohjaukseen.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS