Verkkouutiset

Savupilvi miehitetyllä Krimillä sijaitsevassa Sevastopolissa. Kuvakaappaus videolta: X

Uusi isku Krimille? Ukraina saattoi osua tärkeään maaliin

Ukraina väittää ohjuksen osuneen Venäjän Mustanmeren laivaston komentokeskukseen.

Sosiaalisessa mediassa leviävän videon mukaan miehitetyllä Krimin niemimaalla on tapahtunut jälleen uusi räjähdys.

Ohjusiskun väitetään osuneen Sevastopolin Belbekin lentokentän sotilastukikohtaan. Kohdetta pidetään tärkeänä, koska siellä tiettävästi sijaitsee Venäjän Mustanmeren laivaston komentokeskus ja radiovastaanottokeskus.

Ukrainan sotilastiedustelu sekä kansallinen vastarintakeskus ovat Kyiv Postin mukaan vahvistaneet iskun komentokeskukseen.

Tietoa ei ole pystytty vahvistamaan riippumattomasti, mutta sosiaalisessa mediassa leviävien videoiden ja kuvien perusteella suuri savupilvi nousee Belbekin lentokentältä.

Miehitetyllä Krimillä on tapahtunut viime aikoina useita räjähdyksiä. Viime viikolla Ukraina teki onnistuneen ohjusiskun Sevastopolissa sijaitsevaa sotilassatamaa vastaan. Kilo-luokan sukellusvene Donin Rostovin kerrottiin saaneen suoran osuman ukrainalaisesta ohjuksesta.

Kuivatelakan raivaaminen ja korjaaminen kestää asiantuntijoiden mukaan jopa kuukausia, minkä uskotaan heikentävän Mustanmeren laivaston toimintakykyä lähiaikoina.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)