Verkkouutiset

AJ katsoo, että myös erityisluokkien oppilaiden pitää olla mukana ryhmäkokoon laskettavassa viiden tukea tarvitsevan oppilaan enimmäismäärässä. LEHTIKUVA/KALLE PARKKINEN

USU: Opettajajärjestö ja Kuntaliitto täysin eri mieltä oppimisuudistuksesta

OAJ:n mielestä ryhmäkokoa rajaava kirjaus on keskeinen osa uudistuksen vaikuttavuutta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ja Kuntaliitto ovat täysin eri mieltä peruskoulujen oppimisen tuen uudistuksesta keskeisiltä osin. Lausunnoilla olleen lakiluonnoksen mukaan jatkossa yhdessä opetusryhmässä saisi olla enintään viisi sellaista oppilasta, jotka saavat erityisopettajan antamaa opetusta oppilaskohtaisena tukitoimena.

Kuntaliitto vastustaa ajatusta ja haluaisi, että ryhmäkokosäännös poistettaisiin lakiluonnoksesta jatkovalmistelussa. OAJ:n mielestä ryhmäkokoa rajaava kirjaus on keskeinen osa uudistuksen vaikuttavuutta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kuntaliitto pitää uuden säännöksen aiheuttamia muutosvaatimuksia aikataulullisesti kohtuuttomina opetuksen järjestäjille. Sen mukaan opetusryhmien muodostamisen pitäisi jatkossakin olla opetuksen järjestäjien päätettävissä.

– Se (uusi ryhmäkokosäännös) lisää merkittävästi toiminnallista jäykkyyttä sekä investointipaineita opetustilojen muuttamiseksi ja kasvattamiseksi, Kuntaliiton lausunnossa todetaan.

Lisäksi Kuntaliittoa huolestuttaa, että säännös voisi vaarantaa lähikouluperiaatteen ja inkluusion toteutumisen.

OAJ kannattaa uutta ryhmäkokosääntelyä. OAJ katsoo, että myös erityisluokkien oppilaiden pitää olla mukana ryhmäkokoon laskettavassa viiden tukea tarvitsevan oppilaan enimmäismäärässä, koska heillä pitää olla jatkossakin mahdollisuus integroitua yleisopetuksen ryhmiin.

OAJ ja Kuntaliitto ovat eri linjoilla myös kirjauksesta, jonka mukaan koulutuksen järjestäjät velvoitettaisiin lailla antamaan ennakoivaa tukea kuten tukiopetusta vähintään 0,127 opetustuntia viikossa yhtä oppilasta kohti.

Kuntaliitto ei pidä tarpeellisena, että laissa määriteltäisiin resurssoinnin vähimmäisvaade. OAJ:n mukaan uusi resurssivaatimus on erinomainen asia.

– Kerroin on välttämätön, jotta turvataan, että tukeen myös todellisuudessa kohdennetaan resursseja, joita sinne kipeästi kaivataan, järjestön lausunnossa todetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)