Verkkouutiset

Patriotit turvasivat Vilnan kentokenttää Nato-kokouksen aikana 10. heinäkuuta 2023. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

USA toimittaa Ukrainalle ylimääräisen Patriot-järjestelmän

Järjestelmä tulee Puolasta, missä se on turvannut Yhdysvaltain joukkoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Presidentti Joe Bidenin hyväksymä päätös on vastaus Ukrainan kiireelliseen pyyntöön tehostaa ilmapuolustusta Venäjän ankaran hyökkäyksen keskellä Harkovan alueella, kertoo The Kyiv Independent.

Tämä on toinen Patriot-järjestelmä, jonka Yhdysvallat toimittaa Ukrainalle rutiininomaisen, mutta julkistamattoman ohjustoimituksen ohella.

Virkamiesten mukaan Bidenin päätös tehtiin viime viikolla useiden korkean tason kokousten ja sisäisen keskustelun jälkeen siitä, kuinka vastata Ukrainan kiireellisiin tarpeisiin vahvistaa ilmapuolustusta vaarantamatta Yhdysvaltain taisteluvalmiutta.

Muut liittolaiset, mukaan lukien Saksa ja Italia, ovat myös antaneet ilmapuolustusjärjestelmiä ja ammuksia Ukrainan tukemiseen.

Järjestelmä voidaan ottaa käyttöön Ukrainassa jo lähipäivinä, jos siihen tehdään tarvittavat huollot tai muutokset.

Presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi huhtikuussa, että jotta ilmapuolustus kattaisi Ukrainan tulevaisuudessa kokonaan, on parempi, että käytössä on 25 Patriot-järjestelmää, joissa kussakin on 6-8 patteria.

– Kaikki kansainväliset kumppanit ovat tietoisia Ukrainan ilmapuolustusjärjestelmien tarpeesta, Zelensky sanoi ja lisäsi, että jotkut liittolaiset tietävät jopa, mihin järjestelmät olisi sijoitettava.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)