Verkkouutiset

Ukrainan sotilas Bahmutin eteläpuolella. / ab3.army

Upseeri kertoo rintamalta: Rautatien ylitys nyt ratkaisevan tärkeää

Venäläisjoukot vetäytyivät uusiin puolustusasemiin Bahmutin eteläpuolella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan asevoimien on todettu edenneen viime viikkojen aikana myös rintaman itäosissa, jossa taisteluita on käyty Venäjän keväällä miehittämän Bahmutin kaupungin lähialueella.

Asiantuntijat uskovat taisteluiden sitoneen runsaasti Venäjän joukkoja, jotka olisi muuten voitu siirtää rintaman eteläosien strategisesti tärkeämpiin kohtiin.

Ukrainan vapautettua Andriivkan ja Klishtshiivkan raunioituneet kylät rintamalinja kulkee aluetta halkovan rautatien luona. Sitä ympäröivä maasto koostuu suurista pelloista ja niitä reunustavista puulinjoista.

Sotatilanteesta aktiivisesti sosiaaliseen mediaan kirjoittava ukrainalainen reserviupseeri arvioi Andriivkan valtauksen avaavan tärkeitä etenemisväyliä useaan eri suuntaan. Venäläisjoukot ovat joutuneet vetäytymään korkealta maastolta alemmas jokilaaksoon.

– On kuitenkin ratkaisevan tärkeää päästä rautatien yli. Venäläiset käyttävät sitä esteenä ja ovat keskittäneet puolustuksensa sen luokse, Tatarigami-nimimerkillä kirjoittava upseeri sanoo X:ssä.

Upseerin mukaan on mahdollista, että Ukrainan viimeaikainen menestys pakottaa Venäjän siirtämään uusia joukkoja alueelle. Ne voivat yrittää vastahyökkäystä sekä Andriivkan että Klishtshiivkan suunnalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)