Verkkouutiset

Ukrainan Budapestin-suurlähetystö vastaanotti joulukuun alussa veripaketin. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / ATTILA KISBENEDEK

Ukrainan lähetystöihin lähetetty jälleen epäilyttäviä paketteja

Ulkoministerin mukaan veripaketteja on lähetetty suurlähetystöihin Tanskassa ja Romaniassa.

Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleban mukaan maan suurlähetystöt Tanskassa ja Romaniassa ovat saaneet 6. joulukuuta epäilyttäviä paketteja.

Samanlaisia verisiä ja eläinten silmiä sisältäviä paketteja on lähetetty aiemmin maan suurlähetystöihin Espanjassa, Unkarissa, Alankomaissa, Puolassa, Kroatiassa, Italiassa ja Itävallassa.

– Pyydän niitä, jotka jatkavat näiden pakettien lähettämistä ja suurlähetystöjemme terrorisoimista, rentoutumaan ja lopettamaan ajan ja rahan tuhlaamisen postimerkkeihin. Ette saavuta tällä mitään, Kuleba sanoi tiedotustilaisuudessa The Kyiv Independent -uutissivuston mukaan.

Ulkoministeriön tiedottaja Oleh Nikolenkon mukaan kyseessä saattaa olla hyvin suunniteltu pelottelukampanja suurlähetystöjä ja konsulaatteja vastaan.

Lisäksi 1. joulukuuta Ukrainan Madridin-suurlähetystöön kirjepommi, joka räjähtäessään haavoitti lähetystön työntekijän.

Ukrainan puolustusministeri Oleksii Reznikov sanoi räjähdyksen jälkeen uskovansa, että Venäjä voi olla kirjepommi-iskun takana. Ulkoministeri Kuleban mukaan tämän vaihtoehdon lisäksi tekijä voi olla myös Venäjää sympatisoiva taho, joka yrittää lietsoa pelkoa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS