Verkkouutiset

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / ED JONES

Turkki esitti Ruotsille uusia Nato-vaatimuksia

Varapresidentti haluaa nähdä Ruotsilta lisää terrorisminvastaisia toimia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turkin varapresidentti vaatii puolustusliitto Naton jäseneksi pyrkivältä Ruotsilta lisää ”konkreettisia keinoja” terrorismia vastaan, uutisoi Financial Times. Vaikka Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan antoi siunauksensa Ruotsin Nato-pyrkimykselle kesällä, ei maan parlamentti toistaiseksi ole hyväksynyt Ruotsin jäsenhakemusta. Turkki on myös aikaisemmin vaatinut Ruotsilta toimia terrorismia, ja etenkin kurdien itsehallintoa ajavaa PKK-järjestöä vastaan.

Varapresidentti Cevdet Yılmaz kuvailee Ruotsin tähänastisia toimia riittämättömiksi. Parlamentti haluaa varapresidentin mukaan nähdä ”konkreettisia” toimia terrorismia vastaan. Varapresidentti puhuu FT:n haastattelussa nimenomaan ”avoimesti Turkkia vastaan toimivista terroristiryhmistä ja yksilöistä”.

– Parlamenttimme suhtautuu näihin asioihin hyvin herkästi, Turkin yleisen mielipiteen takia. Jos emme näe käytännön edistystä, parlamentti tulee olemaan suuren paineen alla, Yılmaz sanoo.

Ruotsin ulkoministeriö ei halunnut kommentoida Turkin varapresidentin lausuntoa, mutta FT:n mukaan pohjoismaiset diplomaattilähteet suhtautuvat luottavaisesti Ruotsin Nato-jäsenyyden ratifiointiin. Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ja presidentti Erdoğan keskustelivat puolustusliiton laajentumisesta viimeksi perjantaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)