Verkkouutiset

Toyota Yaris Cross myynnissä Toyota autokaupassa 4. tammikuuta 2023. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

Toimitusjohtaja KL:lle: Uuden auton kauppa on totaalisessa kriisissä

Autoalan keskusliiton toimitusjohtaja Pekka Rissan mukaan pahin on vasta edessä.

Maailma mullistui ensin pandemian ja sittemmin Venäjän hyökkäyssodan myötä perin pohjin. Tämä saa Autoalan keskusliiton toimitusjohtaja Pekka Rissan mietteliääksi. Hän sanoo Kauppalehdessä, että autokaupassa pahin on hänen mukaansa vasta edessä.

Vielä kuluva vuosi eletään edellisvuoden tilauskirjoista purkautuvilla asiakastoimituksilla.

– Vähän saattaa hämätä, että tänä vuonna rekisteriin voi hyvinkin mennä vielä 80 000 uutta autoa. Mutta olen todella huolissani, sillä ala on kohtaamassa todellisen kriisin ensi vuoden aikana, hän ennakoi.

Rissa vetoaa laskuharjoitukseensa, jonka pohjana ovat toukokuun lopuille yltävät uusien henkilöautojen asiakastilaukset. Viikkojen 1–20 aikana henkilöautojen tilaussopimuksia on laadittu keskimäärin vain tuhannen viikkotahdissa.

– Mikäli asiakastilaukset jatkuisivat loppuvuoden tätä tahtia, se merkitsisi koko vuodelle jopa alle 50 000 uuden henkilöauton tilausta. Jos leikitään ajatuksella, että kysyntä nousisi 1 500 autoon viikosta 20 eteenpäin, kasvaisi määrä vain 70 000 autoon vuoden loppuun mennessä.

– Uuden auton kauppa on totaalisessa kriisissä, Rissa tiivistää Kauppalehdelle.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)