Verkkouutiset

Dieselin hinta 2,224 euroa per litra ABC:llä Helsingissä 18. marraskuuta 2022. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Timo Heinonen: Ammattidieselin hautaaminen kohtalokasta

Ammattidieselin käyttöönotolla ammattiautoilija voisi saada polttoaineveron palautusta noin 17 senttiä litralta.

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) pitää kohtalokkaana pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen päätöstä jättää toteuttamatta sovittu ns. ammattidiesel. Asiasta päättävä valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) kertoi torstaina, että ammattidieseliä ei tule tällä vaalikaudella.

– Kuljetusala on todella tukalassa tilanteessa ja dieselin hinnan arvioidaan kohoavan vielä talvella merkittävästi. Ammattidiesel tarvitaan nyt pelastamaan kuljetusalaa ja maamme kuljetuksia, vaatii Heinonen.

Hän toteaa, että kokoomuksen vaihtoehtobudjettiin ammattidiesel-järjestelmä sisältyy ja puolueella on valmius ottaa ammattidiesel käyttöön kiireellisesti.

– Ammattidieselin käyttöönotolla ammattiautoilija voisi saada polttoaineveron palautusta noin 17 senttiä litralta. Eihän sekään polttoaineen hinnannousua kuittaisi, mutta olisi tärkeä vastaantulo, Heinonen sanoo tiedotteessaan.

Hänen mielestään on tärkeää, että ammattidiesel otettaisiin raskaanliikenteen lisäksi käyttöön myös muun kuljetusalan osalta sekä esimerkiksi taksialan mahdollisuudet käyttää ammattidieseliä pitäisi selvittää.

– Vetoan nyt vielä, että luvattu ammattidiesel valmistellaan nopeasti ja ennen muuta otetaan käyttöön mahdollisimman pian heti alkuvuodesta. On ollut vastuutonta viivyttää tämän asian käsittelyä, sillä tarve on ollut ilmeinen jo korona-ajalta lähtien, toteaa Heinonen.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta , ,

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)