Verkkouutiset

Hongkongin poliisi varoittaa tekoälyhuijausten yleistymisestä. / Arnie Chou

Tekoälyn luomaa feikkivideota käytettiin miljoonien huijauksessa

Rikolliset vakuuttivat finanssialan työntekijän videopuhelulla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hongkongin poliisi ilmoittaa tutkivansa tapausta, jossa finanssialan työntekijää hämättiin maksamaan yli 23 miljoonaa euroa tekoälyn avulla.

Rikolliset käyttivät videopuhelussa niin sanottua deepfake-väärennöstä uhrin kollegoista.

Huijaus oli ollut uskottava, sillä työntekijä oli luullut henkilöitä esimiehikseen. Yhtiön talousjohtaja työskenteli Britanniasta käsin.

Telegraph-lehden mukaan kyseessä on tiettävästi tähän mennessä suurin taloudellinen huijaus, jossa on hyödynnetty tekoälyteknologiaa. Hongkongin poliisi kertoo julkistaneensa tapauksen, koska siinä käytettiin ensimmäistä kertaa useita feikkihenkilöitä samassa videopuhelussa.

Työntekijä siirsi 200 miljoonaa Hongkongin dollaria yhteensä 15 eri tilisiirrolla viidelle eri pankkitilille. Uhri oli suhtautunut alun perin epäilevästi saatuaan aihetta koskevan sähköpostin.

Hän oli kuitenkin vakuuttunut videopuhelun seurauksena. Huijarien uskotaan yrittäneen temppua useille saman yhtiön työntekijöille.

Deepfake-teknologia on kehittynyt erittäin nopeaan tahtiin viime vuosien aikana. Sen on varoitettu luovan tulevaisuudessa poliittisia skandaaleja ja jopa aseellisia konflikteja.

LUE MYÖS:
Video näyttää: Deepfake-manipulaatiot ovat jo pelottavan uskottavia (VU 26.4.2023)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)