Verkkouutiset

Venäjän T-72B3M-panssarivaunun miehistöä Dneprin itäpuolella. / mil.ru

Näin Kreml saa vielä vapaaehtoisia sotaan

Asevoimien maksamat palkat ja korvaukset tuntuvat tähtitieteellisen korkeilta köyhillä syrjäseuduilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän on arvioitu saaneen kevään aikana asevoimiin 20 000–30 000 vapaaehtoista joka kuukausi. Tämä riittää rintamatappioiden korvaamiseen ja operaatioiden jatkamiseen nykyisellä laajuudella.

Lännessä on ihmetelty, miksi niin monet ovat halukkaita lähtemään Ukrainan rintamalle, vaikka Venäjän tiedetään käyttävän runsaasti tappioita aiheuttavia taktiikoita rynnäköissään.

Valtaosa noin 350 000 vuoden 2022 kevään jälkeen kaatuneesta ja haavoittuneesta venäläisestä oli kotoisin Burjatian ja Tshuvassian kaltaisilta köyhiltä syrjäseuduilta. Siellä asevoimien tarjoamilla poikkeuksellisen suurilla palkoilla on suuri vetovoima.

Tämän lisäksi panssarivaunuja, tykkejä ja muuta sotakalustoa tuottavat tehtaat pyörivät vuorokauden ympäri ja tarjoavat työntekijöille keskivertoa parempaa toimeentuloa.

Radio Free Europen mukaan palkat sekä kuolemasta ja haavoittumisesta maksetut korvaukset ovat elvyttäneet Venäjän syrjäseutuja tavalla, jota ei ole nähty Neuvostoliiton romahduksen jälkeen. Rahavirroilla on merkitystä paikallistalouden kannalta.

Politiikan tutkija Ekaterina Kurbangaleevan mukaan Venäjällä on käynnissä rakenteellinen muutos, jonka myötä rahavirrat ovat kääntyneet itään.

– Kaksipäinen kotka on alkanut katsoa eri suuntaan, tutkija sanoo.

Venäjällä keskimääräinen kuukausipalkka oli vuonna 2022 noin 62 000 ruplaa eli 650 euroa ja syrjäseuduilla vain noin 370 euroa.

Ukrainan rintamalle lähteville maksetaan kertakorvauksena 700 000 ruplaa eli yli 7 300 euroa. Tämä vastaa monien vuosipalkkaa. Taistelukentällä haavoittuville maksetaan noin 31 500 euroa ja kaatuneiden omaisille yli 53 000 euroa. Summat ovat köyhillä alueilla tähtitieteellisen korkeita.

– Tiukan liikekannallepanon sijasta valtio maksaa valtavia summia heille, jotka suostuvat kirjoittamaan sopimuksen asevoimien kanssa, Ekaterina Kurbangaleeva toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)