Verkkouutiset

Ilmalämpöpumppu Helsingissä 28. syyskuuta 2021. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Talsa: Tämä on paras tapa käyttää ilmalämpöpumppua

Uudet ilmalämpöpumput toimivat tehokkaasti kylmälläkin säällä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ilmalämpöpumpun avulla voi laskea sähkölämmitteisen asunnon lämmityskustannuksia huomattavasti tulevana talvena, kertoo Taloussanomat.

Ilmalämpöpumppu toimii tehokkaimmillaan silloin, kun sitä käytetään ensisijaisena lämmitysjärjestelmänä. Ilmalämpöpumpun asetuksissa on siksi syytä huolehtia siitä, että sen tavoitelämpötila on tarpeeksi korkea. Pahimmillaan pumppu alkaa automaattiasetuksella viilentämään huoneistoa, kun sisälämpötila nousee tarpeeksi korkeaksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Tämän takia lämmityspatterien termostaatit pitäisi asettaa 2–4 astetta viileämpään lämpötilaan, jotta ne lämmittäisivät vasta sitten kun lämpöpumpun teho ei enää riitä, sanoo Motivan asiantuntija Päivi Suur-Uski Taloussanomille.

Usein neuvotaan, että ilmalämpöpumppua ei pitäisi käyttää kovilla pakkasilla, koska se tuottaa lämpöä vain saman verran kuin kuluttaa sähköä. Suur-Uskin mukaan tämä neuvo ei kuitenkaan päde uusimpiin pumppuihin.

– Kaikista kylmimmillä säillä pumppu toimii hyötysuhteella yksi yhteen eli se tuottaa saman verran lämpöenergiaa kuin se vie. Uudet pumput toimivat kuitenkin myös kaikista kylmimmilläkin ilmalla eikä niitä pidä sammuttaa pakkasella, koska uudelleen käynnistyminen pakkasella on aina ilmalämpöpumpulle haaste, Suur-Uski sanoo.

Uudet pumput toimivat tehokkaasti ainakin -25 asteeseen saakka. Sen sijaan vanha ilmalämpöpumppu voi Suur-Uskin mukaan menettää tehoaan jo paljon aikaisemmin, jolloin sen sammuttaminen voi hänen mukaansa olla järkevää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)