Verkkouutiset

Puolustusministeriö Kasarmitorilla Helsingissä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Suomi lähettää 16. apupaketin Ukrainaan

Lisäavussa on huomioitu sekä Ukrainan tarpeita että puolustusvoimien voimavaratilannetta.

Suomi toimittaa Ukrainaan lisää puolustustarvikeapua, puolustusministeriö tiedottaa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö päätti asiasta torstaina valtioneuvoston esityksestä.

Kyseessä on 16. puolustustarvikeapulähetys Suomelta Ukrainalle. Se sisältää muun muassa ilmatorjunta-aseistusta sekä ampumatarvikkeita. Lähetyksen sisältämien suorituskykyjen korvaamisen arvioidaan maksavan Suomelle 109 miljoonaa euroa.

– Suomi jatkaa Ukrainan tukemista, yhdessä kansainvälisten kumppaniemme kanssa. Kaikkien Suomen Ukrainalle toimittamien puolustustarvikeapupakettien korvattava arvo on nyt 1,1 miljardia euroa, puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) toteaa tiedotteessa.

Operatiivisista syistä sekä avun turvallisen perillemenon takaamiseksi avun tarkemmasta sisällöstä, toimitustavasta tai aikataulusta ei tiedoteta tarkemmin.

Lisäavussa on huomioitu sekä Ukrainan tarpeita, että puolustusvoimien resurssitilannetta.

Myös Euroopan unioni päätti tällä viikolla uuden tukipaketin toimittamisesta Ukrainaan. Euroopan komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin mukaan Ukrainalle maksettavan uuden tukipaketin suuruus on 1,5 miljardia euroa ja se on tarkoitettu maan keskeisten julkisten palvelujen toimintakyvyn varmistamiseen.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)