Verkkouutiset

Nainen työterveysaseman odotushuoneessa., LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Suomen suurimman työnantajan työterveys siirtyy Mehiläiselle

Helsingin kaupungin järjestämä toinen kilpailutuskierros tuotti tulosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kaupunki kilpailutti uuden työterveystoimijan kaupunginvaltuuston päätöksellä ja uusi työterveyskumppani on Mehiläinen. Kansliapäällikkö on tehnyt asiasta hankintapäätöksen 18. huhtikuuta. Alustavan aikataulun mukaan kaupungin henkilöstön työterveyspalvelut siirtyvät Mehiläiselle vuoden 2024 lopulla.

– Muutoksella haluamme parantaa henkilöstömme hyvinvointia ja työterveyspalvelun saatavuutta sekä tukea työkykyä mahdollisimman suunnitelmallisesti ja tuloksekkaasti. Haluamme varmistaa, että henkilöstömme saa laadukkaita ja entistä monipuolisempia työterveyspalveluita sekä nykyaikaisia työkaluja hyvinvoinnin tueksi, sanoo tiedotteessa Helsingin kaupungin henkilöstöjohtaja Petri Lumijärvi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Helsingin kaupunki on noin 37500 työntekijällään maan suurin työnantaja. Tällä hetkellä työterveyshuollosta vastaa Työterveys Helsinki, jolla on yksi toimipiste Helsinginkadulla. Siirtymän yhteydessä Työterveys Helsingin työntekijät siirtyvät Mehiläiselle vanhoina työntekijöinä. Työterveys Helsinki palvelee henkilöstöä normaalisti siirtymään saakka.

Mehiläisen myötä kaupungin työterveyspalvelujen saavutettavuus sekä käytettävissä olevat digitaaliset palvelut paranevat. Myös esihenkilöt saavat uudenlaisia palveluita oman työnsä tueksi.

Aiempi kilpailutus keskeytettiin helmikuussa 2023, kun yhtään tarjousta ei tullut. Kilpailutus käynnistettiin uudelleen viime syksynä. Tuolloin pormestari Juhana Vartiainen (kok.) kommentoi blogissaan, että mitään matalalla roikkuvaa hedelmää ei yksityiselle sektorille anneta, vaikka prosessiin on lähdetty tietäen, että neuvottelut voivat olla vaikeat.

– Alusta asti tavoitteena on ollut selvästi laadukkaampi työterveys henkilöstölle ja sitä edelleen tavoittelemme.

Vartiaisen mukaan aiemmin selvitettiin myös, miten kaupungin oma työterveys saataisi samantasoiseksi kuin mitä laatukilpailutuksessa tavoitellaan.

– Yksiselitteinen lopputulema oli, että Työterveys Helsingin kehittäminen olisi hyvin vaikeaa ja nostaisi kustannuksia vertailussa enemmän, kuin mihin nyt pyritään. Siinäkin tapauksessa olisi epävarmaa, päästäänkö lopulta riittävälle tasolle, Vartiainen totesi syksyllä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)