Verkkouutiset

Lakkovahteja tehtaan portilla Helsingissä 1. helmikuuta 2023. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

”Suomella on pohjoismaiset kulut, mutta itäeurooppalaiset tulot”

Ay-liikkeen lakkoaseen käyttö ei poista tarvetta uudistaa työmarkkinoita, sanovat kansanedustajat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustajat Pia KaumaAtte Kaleva ja Karoliina Partanen ottavat kantaa uusiin työtaisteluihin, joita tänään on ilmoitettu. Teollisuusliitto ja Ammattiliitto Pro kertoivat järjestävänsä poliittisia lakkoja helmikuussa.

– Suomen talous on hyvin velkaantunut, ja työmarkkinat joustamattomat. Jonkun on pakko uskaltaa tehdä välttämättömät uudistukset lainsäädäntöömme, ja tämä hallitus on nyt se, joka ne tekee. Ay-liikkeen lakkoaseen käyttö ei tätä tilannetta nyt muuksi muuta, Kauma kirjoittaa X-viestialustalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kalevan mukaan ay-liike ajaa omien jäsentensä etua, hallitus puolestaan koko Suomen etua.

– Muualla Pohjoismaissa tehdyt työelämän rakenneuudistukset ovat ay-liikkeen vastustuksen vuoksi jääneet meillä tekemättä. Olemme jääneet muun muassa Ruotsista, Tanskasta, Saksasta pahasti jälkeen, hän kommentoi.

– Kukaan ei halua tahallaan kurjistaa kenenkään elämää. Mutta juuri siihen tekemättömyys on johtanut. Suomella on pohjoismaiset kulut, mutta itäeurooppalaiset tulot. Elämme koko ajan velaksi. Näin ei voi jatkua. Ay-liikkeen poliittiset lakot ovat lyhytnäköisiä ja vastuuttomia, Kaleva näkee.

Karoliina Partanen kertoo olevansa huolissaan työpaikkojen säilymisestä ja taloudesta. Hänen mukaansa myös työntekijät haluavat muutosta ja kantavat vastuuta.

– Moni valitsee YTK työttömyyskassan turvakseen. Muutos on tulossa, Partanen sanoo X-alustalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)