Verkkouutiset

Kansa protestoi Hasavjurtissa. www.twitter.com

Sotaprotesti sulki valtatien Venäjällä, poliisi tulittaa videolla ilmaan

Liikekannallepano on herättänyt paikoin kovaa vastustusta.

Liikekannallepano vastustavat mielenosoittajat ovat tukkineet valtatien Hasavjurtissa Venäjän Dagestanin alueella. Tilanne äityi ilmeisen tulenaraksi. Viranomaiset pyrkivät hajottamaan protestit ampumalla ilmaan. Paikalta kuvatuilla videoilla kuuluu automaattiaseen tulitusta.

Paikallisen Telegram-kanava Tut Dagestanin mukaan protesti sai alkunsa, kun 110 miestä Endirein kylästä sai määräyksen astua palvelukseen.

Epäsuosittu mobilisaatio on poikinut eriasteisia protesteja ympäri Venäjää. Värväystoimistoja on myös poltettu.

Venäjän liikekannallepano näyttää keskittyvän epäsuhtaisesti eri alueille. Monet asiantuntijat ovat huomauttaneet, että sotaan tupataan nyt värväämään erityisesti etnisten vähemmistöjen edustajia. Venäjältä tulevien tietojen mukaan joillain alueilla tiedetään esimerkiksi kokonaisia kyliä, joissa jokainen asepalvelusikäinen mies on yritetty värvätä. Tämä on ruokkinut vastarintaa erityisesti alueilla, joilla Venäjän keskushallinto nauttii jo valmiiksi matalaa arvostusta.

– [Venäjän presidentti Vladimir] Putin yrittää oikein toden teolla saada separatismista taas suosittua, Venäjä-tutkija Anton Barbashin tviittaa Dagestanin protestivideosta.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)