Verkkouutiset

SDP:n toritilaisuus Tampereella. LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN

SDP:n talouslinja ihmetyttää – ”vaihtoehtoisessa maailmassa”

Kansanedustajan mukaan pääoppositiopuolue ei taida ymmärtää talouden vakavaa tilannetta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimon mukaan SDP:llä on täysin erilainen käsitys Suomen talouden tilanteesta kuin hallituksella.

– Todellakin pääoppositiopuolue elää nyt jossain vaihtoehtomaailmassa. Joko ei haluta paljastaa, että taloudenpito epäonnistui totaalisesti viime kaudella, tai sitten he eivät vaan ymmärrä, kuinka hankalassa tilanteessa Suomi on, kokoomusedustaja toteaa viestipalvelu X:ssä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Wallinheimo on jakanut Helsingin Sanomien analyysin, jonka mukaan ”SDP ja hallitus elävät kuin eri maailmoissa”.

Sanna Marinin (sd.) hallituksen aikana Suomi velkaantui rajusti.  Nyt valtiolla on velkaa yli 160 miljardia euroa. Nykyinen Petteri Orpon (kok.) hallitus etsii kehysriihessä kolmen miljardin euron sopeutustoimia aiemmin päätettyjen kuuden miljardin euron lisäksi, jotta julkinen talous saadaan tasapainoon.

SDP:n nykyinen puheenjohtaja Antti Lindtman vieritti viestipalvelu X:ssä syytä taloustilanteesta hallitukselle, joka hänen mukaansa on epäonnistunut talouspolitiikassa. Lindtmanin mukaan säästöt olisi voitu välttää ”kasvutoimilla”.

– Leikkaussaksia heiluttamalla ja leikkauksiin keskittymällä Suomi ei oikene. Hallituksen pitäisi vihdoinkin käyttää aikaansa leikkauksilla ylpeilyn sijaan todellisiin työpaikkoja luoviin kasvutoimiin, Lindtman kirjoitti.

Kehysriihestä ja Suomen taloustilanteesta keskusteltiin maanantaina Ylen A-studiossa, jossa vieraana oli SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen. Hän ei ottanut kantaa siihen, mistä SDP säästäisi.

– Meillä ei niitä tietoja ole, mitä hallituksen ministereillä on ja mikä valtiovarainministeriön täsmällinen ennuste on. Kun saamme tämän kehysselonteon eduskuntaan, julkisen talouden suunnitelman, niin tulemme kertomaan oman vaihtoehtomme, Tuppurainen sanoi Ylellä.

Wallinheimon mukaan Tuppurainen väisti ohjelmassa leikkauksiin liittyvät kysymykset.

– Onko se niin vaikeaa kertoa edes yksi symbolinen leikkauskohde? Ihan vaikka miljoonalla. Miljardeihin tuo puolue ei kyllä ikinä pääse. Se on kyllä nähty, kokoomusedustaja toteaa.

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)